Welkom op de site van het Corpus NGT

Het Corpus Nederlandse Gebarentaal is een verzameling videoopnames van verhalen en gesprekken tussen doven. Het is gemaakt door de gebarentaalgroep aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, met subsidie van Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het corpus is opgenomen tussen mei 2006 en is afgerond in 2008. Dove en horende mensen hebben samengewerkt om een zo groot mogelijk corpus van goede kwaliteit op te bouwen.

Beschikbaarheid materiaal
De gegevens (filmpjes en andere informatie) zijn gearchiveerd bij het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen, dat veel expertise bezit op het gebied van grote verzamelingen taalgegevens.

De publieke toegang tot de filmpjes zijn is via deze website geregeld.

cngtintro1.swf
Projectmedewerker Johan Ros legt uit wat het Corpus NGT is.

[QuickTimeversie]

Nieuws

Het Corpus NGT heeft veel aandacht ontvangen in de pers. TV- en radiointerviews en een hele serie krantenartikelen zijn gepubliceerd.

De presentatie van het Corpus NGT in december 2008 in Nijmegen was een groot succes. Meer dan 70 gasten lieten zich informeren over de ontwikkeling van het corpus en het belang ervan.

Meer informatie?

Vragen kunt u stellen via e-mail: corpusngt@let.ru.nl.

corpus-ngtlogoNederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk OnderzoekCreative Commons-licentie
Corpus NGT website van Onno Crasborn, Inge Zwitserlood & Johan Ros is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.