Healthy Brain

Health Valley Event 2017

Patient driven technology

Datum: Donderdag 9 maart 2017
Locatie: CineMec Nijmegen

Het jaarlijkse Health Valley Event is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zich bezighoudt met innovaties in de Health en Life Sciences. Dit jaar draait het event om patiënt gedreven innovatie. De Radboud Universiteit en het Radboudumc presenteren zich daar met het gezamenlijke thema Healthy Brain. Wil je het evenement bezoeken? Meld je hier aan.

Personal data in personalized medicine

Op het evenement zijn tal van sprekers, worden pecha kucha's gehouden en vind je demo's en gadgets. Onder andere Rick Helmich en Bart Jacobs betreden het podium. Neurowetenschapper Rick Helmich legt uit hoe hersenscans bijdragen aan beter begrip van de ziekte van Parkinson en hoe individuele verschillen tussen patiënten meegenomen kunnen worden in een gepersonaliseerde behandeling. Computer security expert Bart Jacobs vertelt over de beveiliging van persoonsgegevens in deze omvangrijke studie.

In het najaar van 2016 is het Radboudumc een samenwerkingsproject gestart met Verily (Life Science zuster van Google) gericht op grootschalig Parkinsononderzoek. Uniek hierbij is de intensieve samenwerking met Nijmeegse informatici voor het gebruik van een nieuw-ontwikkelde ICT-infrastructuur voor pseudonimisering en versleuteling.

rhbj

Rick Helmich (boven) en Bart Jacobs (onder).

Healthy Brain

Ons brein stelt ons in staat om bewuste, sociale, creatieve mensen te zijn in een steeds complexere omgeving. Dit centrale orgaan doorgronden is een enorme taak. Een taak die alleen succesvol kan worden verricht wanneer toponderzoekers uit een breed scala aan disciplines hun krachten bundelen. Dat gebeurt op de Radboud campus, waar onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Radboudumc en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek samenwerken op gebied van ‘Healthy Brain’. Lees meer ...