Zoek in de site...

Radboud Universiteit collegezaal

Studeren aan de Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een brede universiteit die erin slaagt kleinschalig te blijven. Je komt makkelijk in contact met studenten, hoogleraren en topwetenschappers.

Kenmerkend is de persoonlijke benadering, hoge kwaliteit in onderwijs en onderzoek, het bieden van buitenlandervaring en het bieden van extra uitdagingen en een gunstig arbeidsmarktperspectief.

CP-weinvite

Beste brede universiteit

Dat studenten de opleidingen aan de Radboud Universiteit waarderen blijkt jaarlijks uit de hoge noteringen in de Keuzegids Universiteiten en Elsevier.

RU Beste universiteit NL (2)

Begeleiding van studenten

De Radboud Universiteit vindt het belangrijk dat iedereen succesvol kan studeren. Daarom is er extra aandacht en begeleiding voor degenen die dat kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld dyslexie, een (chronische) ziekte of een functiebeperking dan wel een andere specifieke hulpvraag hebt.

Happy in Nijmegen

Enkele redenen waarom je je Happy voelt in het gezellige Nijmegen:
* De vierdaagse met haar zomerfeesten
* De leuke, bijzondere winkels
* Het bruisende uitgaansleven
* Culturele aanbod van de oudste stad van Nederland

Kom naar Nijmegen en ontdek waar jij Happy van wordt!

De campus

De groene campus van de Radboud Universiteit is een heerlijke plek om te studeren, mensen te ontmoeten, te lunchen, te sporten en van cultuur te genieten. Alle voorzieningen bevinden zich op loopafstand van elkaar, vlakbij het centrum van Nijmegen. Ook met de auto en het openbaar vervoer is de universiteit goed te bereiken.

Naast je studie

De Radboud Universiteit vindt het belangrijk dat je je ook ontwikkelt op andere gebieden dan de wetenschap, zoals cultuur en sport. Daarom zijn er vele voorzieningen en activiteiten voor studenten en wordt het verenigingsleven gestimuleerd.

Wonen in Nijmegen

Nijmegen scoort goed op bereikbaarheid, cultureel aanbod, natuur, veiligheid en een historische binnenstad en is bovendien een populaire studentenstad: ongeveer één op de zes inwoners is student. Wil je ook in Nijmegen komen wonen? We geven graag tips voor het vinden van een kamer.

Radboud Introductie

Half augustus start de introductie van acht dagen. Daarin maak je op een intensieve manier kennis met de stad, de campus, je eigen opleiding en de Radboud Universiteit. Je zult dan merken dat Nijmegen een echte studentenstad is.

RU-Buttons-website-190x40px-for-international-students RU-Buttons-website-190x40px-Fur-Deutsche-Studieninteressierte