Radboud Universiteit

Change perspective

De Radboud Universiteit kent een open en persoonlijke sfeer. Dat stimuleert kennisdeling tussen collega's, voorbij de grenzen van vakgebieden. Het prikkelt om verder te kijken. Zo draagt de Radboud Universiteit bij aan nieuwe perspectieven. Binnen de wetenschap en binnen de samenleving. Meer >

‘Ik had het gevoel dat er meer was’

Kris-Derks

Kris Derks, alumna Behavioural Science, had een glamourous bijbaantje tijdens haar studie. Maar ze wilde meer diepgang en werkt nu bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de VN in New York.

change perspective

Taal zonder toon en klemtoon ontdekt

geluid

Het Ambon Maleis gebruikt geen toon of klemtoon om betekenis aan woorden te geven. Zoiets was nog nooit bewezen.

Voor het eerst: voorspelbare nanoblaasjes

nanoblaasje

Bolletjes, schijfjes, kommetjes en staafjes: er is nu een methode waarmee nanoblaasjes controleerbaar te produceren zijn.

Zalm verdween uit rivieren door watermolens

watermolen

Ecoloog Rob Lenders dook de archieven in en deed een onverwachte ontdekking.

We invite you to change perspective

In minder dan 3 minuten laten we zien wat de ambities van de Radboud Universiteit zijn en nodigen we (toekomstige) studenten en medewerkers uit om daaraan bij te dragen.