Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit

Het WKRU heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen (basis)scholen, de HAN Pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit.

Het WKRU ontwikkelt ook verschillende materialen voor leraren in het basisonderwijs die direct ingezet kunnen worden in de klas.Logo WKRU groot

Agenda

Radboud Kids: Meet the professor

In 2018 bestaat de Radboud Universiteit 95 jaar. Om dit lustrumjaar feestelijk in te luiden organiseren we ‘Radboud Kids: Meet the professor’. Tijdens dit evenement stappen 95 professoren op de fiets, om basisscholen in de regio Nijmegen te bezoeken. We hebben nog een paar plekken vrij voor professoren van de Radboud Universiteit/Radboudumc. Alle plekken voor scholen zijn inmiddels ingevuld.

Inschrijving Winterschool geopend!

Het programma voor de Winterschool 2018 op woensdag 31 januari is bekend! Het is mogelijk om je in te schrijven. De Winterschool is een professionaliseringsdag op het gebied van wetenschap en onderzoekend leren. We hebben ons uiterste best gedaan om een inspirerend programma samen te stellen. Bekijk de verschillende lezingen en workshops en schrijf je in.

Boekenreeks

In de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in' laten wij zien hoe je wetenschap de klas in brengt. Ieder boek bevat drie wetenschappelijke thema's. Daarnaast laten we stap voor stap zien hoe je leerlingen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek.afbeelding boekenreeks

Boekje 7x Nieuwsgierig

Er komt steeds meer aandacht voor het stimuleren van nieuwsgierigheid in het onderwijs. Om hierop in te springen hebben we een boekje '7x nieuwsgierig' gemaakt.

In dit boekje staan een zevental korte activiteiten die leerkrachten kunnen inzetten om leerlingen nieuwsgierig te maken. Deze activiteiten zijn bij allerlei thema’s in te zetten, waaronder bij projecten onderzoekend leren. In het boekje beschrijven we voorbeelden bij drie verschillende thema’s.

Het boekje is te downloaden maar ook te bestellen voor €2,50.