Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit

Het WKRU heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen (basis)scholen, de HAN Pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit.

Het WKRU ontwikkelt ook verschillende materialen voor leraren in het basisonderwijs die direct ingezet kunnen worden in de klas. WKRU logo klein

NIEUW: Teamscholing

Aan de slag met het hele schoolteam

Wil je met je hele team onderzoekend leren een plek geven op school? Dat kan! Het WKRU biedt in het nieuwe schooljaar scholing aan voor teams, dus onder- en bovenbouw.

We doen dit in vijf scholingsbijeenkomsten, gecombineerd met coaching in de klas. Parallel aan de bijeenkomsten wordt een project van zo’n 10 lessen uitgevoerd. Hierdoor wordt de geleerde theorie meteen in de praktijk toegepast. Wij zullen het team hierbij coachen en advies geven.

Ruim 4000 handtekeningen voor behoud Wetenschapsknooppunten

Dinsdag 25 oktober hebben leraren, de expertcommissie van de Wetenschapsknooppunten en de voorzitter van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten aan de Tweede Kamer in Den Haag een petitie overhandigd. De petitie werd aangeboden in de vorm van een groot boek met meer dan 2000 tekeningen gemaakt door leerlingen in het basisonderwijs. Daarnaast hebben ruim 4000 personen de petitie ondertekend. Deze 4000 personen bevestigen dat de knooppunten een belangrijke bijdrage leveren aan Wetenschap & Technologie.

Boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in'

afbeelding boekenDeze boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in' biedt inspiratie en concrete handvatten aan leraren om zelf met wetenschap in de klas aan de slag te gaan. Stap voor stap laten we zien hoe je kinderen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek. Bestel het hele boekenpakket voor €32,50!

Video-modules 'GOEIE VRAAG!'

In de vier video-modules van ‘Goeie vraag!’ laten we zien hoe je wetenschap de klas in brengt via de didactiek van onderzoekend leren. De video’s worden gepresenteerd door presentatrice Nienke de la Rive Box, bekend van Het Klokhuis. Lees meer over de video-modules en bekijk de links met aanvullend materiaal of artikelen waarmee je je kennis kunt verdiepen.