Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit

Het WKRU heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen (basis)scholen, de HAN Pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit.

Het WKRU ontwikkelt ook verschillende materialen voor leraren in het basisonderwijs die direct ingezet kunnen worden in de klas.

Logo WKRU

Agenda

Professionaliseringsaanbod

Wil je als leraar aan de slag met onderzoekend leren in jouw eigen klas, maar weet je nog niet goed hoe? Of wil je met je hele team onderzoekend leren een plek geven op school? 

Wij bieden verschillende cursussen onderzoekend leren aan gericht op de onderbouw en bovenbouw van het basisonderwijs. Als je liever eerst een korte introductie over onderzoekend leren wilt zodat je kunt kijken of de cursus wat voor je is, kun je eerst een workshop volgen.

Scholen gezocht Radboud Science Teams

Wil je samen met wetenschappers van de Radboud Universiteit werken aan een project voor het basisonderwijs? Dit is je kans! Voor het schooljaar 2018-2019 zoeken we nog 2 scholen in de omgeving Nijmegen (max 45 minuten reistijd). Door mee te doen aan de Radboud Science Teams krijg je als leraar de unieke kans om twee jaar samen met toponderzoekers te werken aan ontwikkeling van onderwijs. Heb je interesse? Wees er snel bij! Laat het ons uiterlijk voor juni weten via infowkru@ru.nl of via 024-3667222.

Boek 7 Malaria, Jheronimus Bosch en Geheugen is nu te bestellen!

Cover - WKRU boek 7Het is mogelijk om het nieuwste boek in de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in'! te bestellen. Een nieuw boek waarin de volgende thema's centraal staan: Malaria, Jheronimus Bosch en Geheugen. De activiteiten bij de thema’s zijn concreet en in detail uitgewerkt, zodat ze makkelijk uit te voeren zijn in de klas. Het boek bevat tevens een leidraad voor een project onderzoekend leren en een didactisch hoofdstuk over observeren.

Radboud Kids: Meet the professor

In 2018 bestaat de Radboud Universiteit 95 jaar. Om dit lustrumjaar feestelijk in te luiden organiseren we ‘Radboud Kids: Meet the professor’. Tijdens dit evenement stappen 95 professoren op de fiets, om basisscholen in de regio Nijmegen te bezoeken. Inmiddels zijn veel basisscholen in de omgeving van Nijmegen volop bezig met het project Radboud Kids! Als voorbereiding op de komst van de professor hebben de leerlingen hun professor alvast getekend. We hebben al veel prachtige tekeningen ontvangen!