Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit

Het WKRU heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen (basis)scholen, de HAN Pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit.

Het WKRU ontwikkelt ook verschillende materialen voor leraren in het basisonderwijs die direct ingezet kunnen worden in de klas.Logo WKRU groot

Agenda

Radboud Kids: Meet the professor

In 2018 bestaat de Radboud Universiteit 95 jaar. Om dit lustrumjaar feestelijk in te luiden organiseren we ‘Radboud Kids: Meet the professor’. Tijdens dit evenement stappen 95 professoren op de fiets, om basisscholen in de regio Nijmegen te bezoeken. Aan dit evenement kunnen professoren van de Radboud Universiteit/Radboudumc en scholen in de regio meedoen.

Cursussen Onderzoekend Leren

Wil je als leraar aan de slag met onderzoekend leren in jouw eigen klas, maar weet je nog niet goed hoe? Of wil je met je hele team onderzoekend leren een plek geven op school? 

Wij bieden verschillende cursussen onderzoekend leren aan gericht op de onderbouw en bovenbouw van het basisonderwijs. Als je liever eerst een korte introductie over onderzoekend leren wilt zodat je kunt kijken of de cursus wat voor je is, kun je eerst een workshop volgen.

Boekenreeks

In de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in' laten wij zien hoe je wetenschap de klas in brengt. Ieder boek bevat drie wetenschappelijke thema's. Daarnaast laten we stap voor stap zien hoe je leerlingen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek.

afbeelding boekenreeks

Winnaars Radboud Science Awards 2017

Hoogleraren Agnes Akkerman (arbeidsrelaties), Alexey Kimel (natuurkunde) en Anneke Smelik (visuele cultuur) zijn de winnaars van de Radboud Science Awards 2017. Zij gaan het komende jaar hun onderzoek vertalen naar lesmateriaal voor het basisonderwijs. Op dinsdag 3 oktober zijn de prijzen uitgereikt. Benieuwd naar hun onderzoek?

Uitreiking RSA2017