Aanmelden onderwijs Faculteit der Rechtsgeleerdheid, eerste semester 2024-2025

Aanmelden voor vakken

Zodra het eerste semester nadert, is het van belang om jezelf aan te melden voor de vakken die je in dat semester wilt volgen. De aanmeldingsprocedure varieert, dus het is cruciaal om de voorwaarden te controleren die op jou van toepassing zijn. De aanmeldingen worden geopend op specifieke data, rond 09.00 uur 's ochtends.

Voor de codes WGCOM (werkgroepcombinaties) en BF (buitenfacultaire code) geldt dat dit slechts codes zijn ten behoeve van je aanmelding. Aan deze codes hangen geen werkgroepen, hoorcolleges etc. Nadat de aanmeldingen zijn gesloten, worden de aanvragen verwerkt door de studentadministratie Rechten. Op dat moment word je aangemeld voor de werkgroep, het hoorcollege en de eerste tentamenkans. 

Na het verstrijken van de aanmeldtermijn is aanmelden of wisselen van werkgroep niet mogelijk.

Controleer je aanmelding in Osiris

Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je correct bent aangemeld. Controleer na het aanmelden of je ook daadwerkelijk voor het hoorcollege, de werkgroep én de eerste tentamenkans bent aangemeld. Dit kun je controleren in Osiris. Wanneer Osiris niet goed werkt, wacht dan een paar minuten voordat je opnieuw probeert in te loggen. Dit om overbelasting van de server te voorkomen. Mocht er iets misgaan met je aanmelding neem contact op met STIP rechten.

Belangrijk is dat je de juiste vakcode gebruikt die past bij jouw opleiding. Als je twijfelt, kun je het opleidingsprogramma in de online studiegids raadplegen. Neem bij twijfel contact op met het STIP Rechten. Gedurende de aanmeldperiode gelden er andere openingstijden. In geval van persoonlijke problemen, neem eerst contact op met één van onze studieadviseurs.

Tabel aanmelden onderwijs eerste semester 2024-2025

Bekijk welke aanwijzingen op jou van toepassing zijn

 Aanmelden onderwijs eerste semester 2024-2025 

  • Zorg ervoor dat je de juiste vakcodes gebruikt, raadpleeg het opleidingsprogramma.  
  • De aanmelding opent rond 09:00 uur 's ochtends.  
  • Raadpleeg deze pagina voor een uitleg over hoe je je kunt inschrijven voor onderwijs in Osiris. 
  • Klopt je aanmelding niet? Neem dan contact op met STIP Rechten.
  • Aanmelden voor een (her)tentamen kan tot uiterlijk vijf werkdagen voorafgaand aan de betreffende (her)tentamendatum. 

Vragen of problemen?

  • Sta je onverhoopt op vrijdag 30 augustus nog niet ingeschreven, meld je dan telefonisch bij het STIP Rechten.
  • Bij eventuele vragen of problemen met betrekking tot de aanmelding, raadpleeg eerst de aanmeldinformatie zorgvuldig. Als aanmelden echt niet lukt, neem dan tijdig telefonisch contact op met het STIP Rechten op 024-3612308. Voor andere vragen kun je ons per e-mail bereiken (stip-fdr [at] ru.nl).
  • Om je eigen studieprogramma of vakken aan je rooster toe te voegen, gebruik je jouw  persoonlijk rooster.
  • Zorg ervoor dat je jouw voornaam.achternaam [at] ru.nl e-mailadres correct hebt ingesteld, aangezien dit wordt gebruikt voor officiële communicatie via e-mail. 
024-3612308