Radboud Duurzaam

Het programma Sustainability, ook wel Radboud Duurzaam, buigt zich over alle duurzaamheidsaspecten van de Radboud Universiteit. Zoals duurzaam onderzoek, duurzaam onderwijs, duurzame bereikbaarheid, duurzame bedrijfsvoering en andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid. 

Het Radboud Centre for Sustainability Challenges (RCSC) en Radboud Green Office zijn onderdeel van Radboud Duurzaam. De programmadirecteur van Radboud Duurzaam is Marije Klomp.

Studenten op de campus

Meedenken over ons duurzaamheidsbeleid?

Meld je dan aan voor de studenten klankbordgroep van het programma Radboud Sustainability. In deze klankbordgroep kun je al tijdens je studie meedenken over duurzame ontwikkeling binnen de Radboud Universiteit. Breng je eigen ideeën, signalen en initiatieven in, en reageer op de ideeën en (beleids)ontwikkelingen die vanuit het duurzaamheidsprogramma ontstaan. 

De klankbordgroep bestaat uit maximaal acht studenten die minimaal zes maanden en maximaal anderhalf jaar in de groep zitten. De klankbordgroep vergadert zes keer per jaar. 

Heb je vragen over de klankbordgroep of wil je je aanmelden? Stuur dan een email met je motivatie naar marije.klomp [at] ru.nl (marije[dot]klomp[at]ru[dot]nl)  

Bekijk ook...

Lid worden van een duurzaamheidsnetwerk 

Dien jouw idee in voor een duurzame campus

Programmaraad duurzaamheid

De programmaraad duurzaamheid is er om een goede uitvoering van het duurzaamheidsbeleid van de Radboud Universiteit te waarborgen. Dit beleid strekt zich uit over het onderwijs, onderzoek, impact en bedrijfsvoering. Het beleid is vastgelegd in het ‘Duurzaamheidsbeleid 2020-2025 Radboud Universiteit en Radboudumc’. De programmaraad is samengesteld uit leden vanuit verschillende organisatieonderdelen. De kerntaken van de programmaraad zijn:

  1. Adviseren over bestaande en nieuw op te zetten duurzaamheidsactiviteiten
  2. Het creëren van synergie ten behoeve van een goede uitvoering van het beleid
  3. Monitoren van de voortgang van de uitvoering van het duurzaamheidsbeleid

Meer over het duurzaamheidsbeleid

Contactinformatie

Locatie

Huize Heyendael

Geert Grooteplein Noord 9
6525EZ Nijmegen
Postadres
Postbus 9102
6500HC NIJMEGEN