Radboud Teaching and Learning Centre

Vereniging / groepering / netwerk

Het Teaching and Learning Centre (TLC) versterkt de onderwijskwaliteit van de Radboud Universiteit door onderwijsontwerp met innovatie en onderzoek te verbinden en door docenten te  stimuleren en te faciliteren in hun continue ontwikkeling. Dat doet het centrum met docenten, onderwijsonderzoekers, onderwijsondersteuners en studenten. De focus ligt op samenwerking: samen leren met en van elkaar. Bij het TLC worden docenten uitgedaagd, geïnspireerd en ondersteund om studenten op te leiden tot gewetensvolle academici. 

Centrum en netwerk 

Het TLC is een centrum en een netwerkorganisatie. Het centrum heeft haar thuisbasis op Thomas van Aquinostraat 1 met een docentenlounge als ontmoetingsplek. De lounge is voor iedereen te gebruiken en kun je reserveren via TLC [at] ru.nl (TLC[at]ru[dot]nl). Je kunt er bijvoorbeeld een teamtraining organiseren of een onderwijsontwerpsessie met collega's.

De netwerkorganisatie komt tot uiting via de docentambassadeurs in de faculteiten en in de activiteiten en projecten met en voor docenten. Het TLC creërt een gespreksplatform waarbij het uitwisselen van kennis, ideeën en ervaringen centraal staat. Docenten zijn altijd welkom om met een medewerker van het TLC te sparren over onderwijsideeën.  

Activiteiten van het TLC

In Special Interest Groups diepen docenten en studenten samen onderwijsthema's uit en delen ze onderling kennis en ervaringen. Met TLC-vouchers kunnen docenten en studenten aan de slag met onderzoek in het onderwijs en/of onderwijs (her)ontwerp. Elk jaar organiseert het TLC samen met de HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen het meerdaagse scholingsevenement 'De Onderwijsdagen', voor en door docenten.

Een lerende universitaire gemeenschap

Het TLC werkt samen met alle medewerkers en studenten toe naar een universitaire gemeenschap waarin we blijven leren, van en met elkaar. Een leer-werkklimaat waarin verbetering en vernieuwing in het onderwijs omarmt worden en we nieuwsgierig zijn naar hoe we met ons onderwijs studenten nog beter kunnen opleiden en ondersteunen in het leren. Sluit jij je aan bij het TLC en help je mee om een lerende onderwijsgemeenschap te creëren?

Neem deel aan onze community in Teams

Geplande activiteiten

Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

Bijeenkomst SIG Duurzaamheid (12-12)

In deze SIG richten de deelnemers zich op vragen die draaien om de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling.

Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

Bijeenkomst SIG Duurzaamheid (18-01)

In deze SIG richten de deelnemers zich op vragen die draaien om de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling.

broodje gezond

TLC Innovatielunch januari

Ilse Arnoldussen zal vertellen over het project '3D Spierstriptease' dat zij heeft opgezet om een virtueel beeld te maken van spieren, zodat studenten kunnen visualiseren wat er in en rondom een spierbundel gebeurt.

Blijf op de hoogte

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang elke maand activiteiten, nieuws en tips over onderwijsonderzoek, onderwijsvernieuwing en docentontwikkeling in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief voor medewerkers

Aanmelden nieuwsbrief voor externen

 

Volg ons 

LinkedIn YouTube 

Contactinformatie

Locatie

Thomas van Aquinostraat 1 00.36

Thomas Van Aquinostraat 1, 1a
6525GD Nijmegen
06-31132627
Postadres
Postbus 9102
6500HC NIJMEGEN