Radboud Teaching and Learning Centre

Met het Teaching and Learning Centre wil de Radboud Universiteit de kwaliteit van het onderwijs versterken door onderwijsontwerp met innovatie en onderzoek te verbinden, en docenten stimuleren en faciliteren in hun continue ontwikkeling.  

Dat doet het centrum met docenten, medewerkers van de afdeling Education Support en waar mogelijk ook met studenten. Met en van elkaar leren en samenwerking zijn daarbij kernwaarden. Het TLC is een centrum waarin docenten uitgedaagd, geïnspireerd en ondersteund worden om studenten tot gewetensvolle academici op te leiden.  

Het TLC organiseert diverse activiteiten met en voor docenten, zoals inspiratielunches, het meerdaagse evenement ‘De Onderwijsdagen’ en Special Interest Groups. Ook is er een groot financieringsprogramma voor projecten in het onderwijs, de zogenoemde TLC-vouchers
 

Centrum en netwerk 

Het TLC is een centrum en een netwerkorganisatie. Het centrum heeft haar thuisbasis op Thomas van Aquinostraat 1 met een docentenlounge als ontmoetingsplek. De lounge is voor iedereen te gebruiken en kun je reserveren via TLC [at] ru.nl.

De netwerkorganisatie komt tot uiting via de docentambassadeurs in de faculteiten en in de activiteiten en projecten met en voor docenten. We creëren een gespreksplatform waarbij het uitwisselen van kennis, ideeën en ervaringen centraal staan. Docenten zijn bij de medewerkers van het TLC altijd welkom om te sparren over onderwijsideeën. 
 

Blijf op de hoogte

Geef je e-mailadres aan ons door en ontvang elke maand activiteiten, nieuws en tips over onderwijsonderzoek, onderwijsvernieuwing en docentontwikkeling in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief voor medewerkers

Aanmelden nieuwsbrief voor externen


Volg ons 

LinkedIn YouTube 

Contactinformatie

Locatie

Thomas van Aquinostraat 1

Thomas Van Aquinostraat 1, 1a
6525GD Nijmegen
06-31132627
Postadres
Postbus 9102
6500HC
NIJMEGEN