Documentaire Informatie Voorziening Archief

Voor universiteitsarchief: zie universiteitsarchief

De afdeling Documentaire Informatievoorziening (DIV) adviseert en ondersteunt universiteitsbreed op het gebied van documentaire informatievoorziening en archiefbeheer. Naast de centrale afdeling van DIV in het Berchmanianum is er binnen iedere faculteit een afdeling.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Onze medewerkers zijn vakmensen op het gebied van de opzet en het beheer van archieven en documentaire informatie. Ze adviseren over selectie en vernietigingsvraagstukken, archiefordening en het beheer van analoge en digitale informatiebestanden. We bieden onder meer ondersteuning bij vragen als:

  • Hoe sla ik mijn documenten, veilig, integer en verantwoord op?
  • Hoe lang moet ik mijn documenten bewaren?
  • Waar moet ik rekening mee houden bij het digitaliseren?

Advies krijgen over informatiebeheer

Handige programma's voor medewerkers

Werk je regelmatig met documenten die je digitaal wilt registreren en terugvinden (Corsa) of betrouwbaar digitaal moet ondertekenen (ValidSign)?   Of wil je documenten in de standaardhuisstijl opmaken (Xential) of zoek je een programma voor het indienen en nalezen van vergaderstukken (iBabs)? Als medewerker van de Radboud Universiteit kun je gebruik maken van handige software. 

Wil je je (laten) aanmelden voor een van deze programma's? Stuur dan een mailtje naar corsa [at] ru.nl (corsa[at]ru[dot]nl) 

Xential

Met Xential kun je documentsjablonen in de standaardhuisstijl maken en gebruiken, bijvoorbeeld bij het opstellen van brieven of gestandaardiseerde formulieren. 

ValidSign

Je kunt ValidSign gebruiken om documenten zoals brieven, arbeidsovereenkomsten of huurcontracten betrouwbaar digitaal te ondertekenen.

Corsa

Corsa kun je gebruiken voor het registreren en ontsluiten van belangrijke documenten. Groot voordeel van is dat alle geregistreerde stukken op één plaats staan, waardoor je ze makkelijk terugvindt.

iBabs

iBabs is bedoeld om vergaderen makkelijker te maken. in iBabs kun je bijvoorbeeld vergaderstukken invoeren zodat ze voor alle deelnemers zichtbaar zijn. De stukken zijn ook terug te lezen voor alle betrokkenen. 

Contactinformatie

Locatie

Berchmanianum

Houtlaan 4
6525XZ Nijmegen
024-3612525
Postadres
Postbus 9102
6500HC NIJMEGEN