Vaksectie Notarieel Recht

Afdeling

De vaksectie Notarieel recht houdt zich bezig met rechtsgebieden waarmee de notaris dagelijks in aanraking komt, zoals het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en het onroerende zakenrecht.

 

Onderzoek

In het Centrum voor Notarieel Recht (CNR) wordt onderzoek gedaan naar grondslagen, systeem en ontwikkeling van de rechtsgebieden die behoren tot het werkterrein van het notariaat en de rechtsgebieden die daaraan nauw verwant zijn. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de verhouding tot het algemeen vermogensrecht.

 

Onderwijs

Het Centrum voor Notarieel Recht houdt zich naast onderzoek intensief bezig met het verzorgen van wetenschappelijk onderwijs, in het bijzonder in de opleiding Notarieel recht (bachelor en master). Een groot aantal van de onderzoekers van het CNR verzorgt onderwijs in vakken die verband houden met de programmatische speerpunten. Kenmerkend voor de Nijmeegse notariële opleiding is de ruime aandacht voor het fiscale recht en, met het vak Estate planning als schoolvoorbeeld, de multidisciplinaire aanpak. In de masterfase ligt de nadruk, net als bij het onderzoek, op het familievermogensrecht.

Contactinformatie

Locatie

Grotiusgebouw

Montessorilaan 10
6525HR Nijmegen
024-3612186
Postadres
Postbus 9049
6500KK NIJMEGEN