Departement Moderne talen en culturen

De Faculteit der Letteren kent drie departementen, waar Moderne Talen en Culturen (MTC) er één van is. Hier wordt onderwijs en onderzoek uitgevoerd.

Onderzoek

Het onderzoek naar de moderne talen en culturen binnen het departement vindt plaats in twee onderzoeksinstituten; Centre for Language Studies (CLS) en Radboud Institute for Culture & History (RICH). Binnen CLS wordt innovatief onderzoek verricht op het gebied van taalwetenschap, taal- en spraaktechnologie en communicatie. RICH brengt op vooruitstrevende wijze al het (kunst)historisch, letterkundig en cultureel onderzoek van de faculteit samen.

Onderwijs

In de verschillende bachelor- en masteropleidingen worden studenten opgeleid tot kritische geesteswetenschappers. Onze opleidingen kenmerken zich door hun kleinschalige onderwijs. Binnen de verschillende opleidingen zijn er diverse specialisatiemogelijkheden. In het derde jaar van de bachelor kiezen studenten een minor waarin zij naast inhoudelijke verdieping ook werken aan beroepsvaardigheden in samenwerking met maatschappelijke partners.

Contactinformatie

Locatie
024-3612207
Postadres
Postbus 9103
6500HD NIJMEGEN