Departement Taal en communicatie

In het departement Taal en Communicatie wordt onderwijs gegeven en onderzoek gedaan op het gebied van taal, communicatie en informatie. 

Onderzoek

Het onderzoek naar taal en communicatie binnen het departement vindt plaats in het Centre for Language Studies (CLS) en zoekt antwoord op vragen als: hoe zitten talen in elkaar; hoe verschillen ze en hoe veranderen ze; hoe leren mensen een taal of meerdere talen; hoe wordt taal in communicatie gebruikt en welke problemen kunnen daarbij ontstaan; hoe beïnvloedt technologie taal en communicatie; en hoe kunnen taal en communicatie begrijpelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. De onderzoekers werken nauw samen met andere onderzoeksinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het Centre for Language and Speech Technology (CLST), dat onderdeel is van CLS, werkt aan maatschappelijk relevante toepassingen zoals automatische spraakherkenning, e-learning, e-government en e-health​.

Onderwijs

In de bachelor- en masteropleidingen binnen het departement worden studenten opgeleid tot state-of-the-art taal- en communicatiespecialisten. De circa 850 studenten krijgen kleinschalig onderwijs in een internationale omgeving en hebben de keuze uit Nederlands- en Engelstalige studieprogramma’s met diverse specialisatiemogelijkheden. In het derde jaar van de bachelor kiezen studenten een minor waarin zij naast inhoudelijke verdieping ook werken aan beroepsvaardigheden in samenwerking met maatschappelijke partners. 

Managementteam

Contactinformatie

Locatie

Erasmusgebouw

Erasmusplein 1
6525HT Nijmegen
024-3612207
Postadres
Postbus 9103
6500HD NIJMEGEN