Bestuurskunde

De afdeling Bestuurskunde houdt zich bezig met het oplossen van maatschappelijke problemen. De afdeling stelt studenten, overheden en (semi-)publieke organisaties in staat om processen van het openbaar bestuur, gericht op het aanpakken van complexe maatschappelijke vraagstukken, te begrijpen en aan te pakken. Daartoe maken medewerkers onder meer gebruik van inzichten uit andere disciplines, zoals rechten, economie, politicologie, psychologie en sociologie. Lees hier meer over het verhaal van de Faculteit der Managementwetenschappen.

Onderzoek

De afdeling Bestuurskunde doet grensverleggend onderzoek naar de uitdagingen waar beleidsmakers vandaag de dag voor staan. Ons onderzoeksprogramma is ingebed in het Institute for Management Research. Bekijk hier alle publicaties.

Onderzoek in beeld

Hieronder is het onderzoek van de afdeling Bestuurskunde deels uitgelicht. Bekijk hier het volledige nieuwsoverzicht en alle lopende projecten.

Project Interlink

Brug tussen ambtenaren, bedrijven en burgers: INTERLINK faciliteert coproductie van publieke diensten

Een intuïtief platform dat coproductie bevordert tussen ambtenaren, bedrijven en burgers. Een ruimte waar samenwerking niet wordt belemmerd door bureaucratie, maar juist aangewakkerd door innovatie. Dát is het project INTERLINK.

Etages Faculteit der Managementwetenschappen

NWO Veni-beurs voor onderzoek naar frontlijnwerkers

Shelena Keulemans, universitair docent Bestuurskunde, heeft een NWO Veni-beurs toegewezen gekregen. Met deze financiering kan ze de komende drie jaar onderzoek doen naar frontlijnwerkers.

Vader met kind

Fathers combining work & care

Vaders en moeders streven steeds vaker naar gelijkheid in werkuren en betrokkenheid bij de opvoeding van kinderen. De meeste paren bereiken echter nooit hun werk-zorgambitie: vaders werken meer uren en besteden minder tijd aan kinderopvang.

Wetenschapper in de media

In dit interview vertelt universitair hoofddocent Marlies Honingh meer over 'grip' op kwaliteit. Bestaat er eigenlijk zoiets als 'grip'? En wat houdt 'grip' dan in?

Het interview is een bijdrage aan het jaarcongres van de VTOI-NVTK 2022.

Contactinformatie

Locatie

Elinor Ostromgebouw

Heyendaalseweg 141
6525AJ Nijmegen
06-21837498
Postadres
Postbus 9108
6500HK NIJMEGEN