Sectie Economie en Bedrijfseconomie

De afdeling brengt onderzoekers en docenten uit verschillende vakgebieden samen met de verantwoordelijkheid om de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten in economie en bedrijfseconomie aan de Faculteit der Managementwetenschappen te onderhouden. We bevorderen een actieve academische omgeving die zich focust op zowel fundamenteel als toegepast onderzoek en onderwijs, en die de sterke punten van de economische wetenschap combineert met een multidisciplinaire oriëntatie. Lees hier meer over het verhaal van de Faculteit der Managementwetenschappen.

Onderzoek

We bevorderen een actieve academische omgeving die zich focust op fundamenteel en toegepast onderzoek, en die de sterke punten van economische wetenschap combineert met een multidisciplinaire oriëntatie. Hierdoor ontwikkelen we een unieke sensitiviteit voor de historische, politieke en culturele situering van economische principes. Ons onderzoeksprogramma is ingebed in het Institute for Management Research.

Onderzoek in beeld

Hieronder is het onderzoeksnieuws van de afdeling Economie en Bedrijfseconomie deels uitgelicht. Bekijk hier het volledige nieuwsoverzicht

Jorgo Goossens

Computerspel trekt niet meer deelnemers voor risico-onderzoek

Dr. Jorgo Goossens, universitair docent Financiële Economie, en Bart Kuijpers, lid van de onderzoeksafdeling van APG, onderzoeken of de presentatievorm bij risico-onderzoek meer deelnemers trekt.

Economenparade 2023

Economenparade 2023: maar liefst 6 onderzoekers op de cover

In de jaarlijkse Economenparade van ESB werden onderzoekers van de Afdeling Economie en Bedrijfseconomie, die in 2023 (vast) zijn aangesteld, uitgelicht. Op de cover van de economenparade prijken maar liefst 6 van onze onderzoekers.

Portret Annemiek Schilpzand

Promotie over beïnvloeding morele waarden door sociaal-economische omgeving

Op donderdag 1 februari verdedigt promovendus Annemiek Schilpzand haar dissertatie over beïnvloeding van morele waarden door onze sociaal-economische omgeving.

Projecten in beeld

Hieronder zijn een aantal projecten uitgelicht van de afdeling Economie en Bedrijfseconomie. Ontdek hier alle lopende projecten.

Plant grows out of money

Understanding, measuring, and applying sustainability preferences

Dit project geeft inzicht in de drijfveren van ESG-voorkeuren, hoe deze kunnen worden gemeten en wat dit betekent voor toepassingen in vermogensbeheer en prijzen.

Logo Global Data Lab

Global Data Lab

Het Global Data Lab (GDL) is een onafhankelijk data- en onderzoekscentrum van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. GDL heeft een van de grootste bestaande databases voor LMIC's opgebouwd.

Bureau met toetsenbord, pen en papier

The controller profession

Dit project beoogt de ontwikkelingen voor controllers te inventariseren, op basis van enquêtes en interviews, in samenwerking met de Nederlandse VRC (Vereniging van Registercontrollers).