Sectie Economie en Bedrijfseconomie

De afdeling brengt onderzoekers en docenten uit verschillende vakgebieden samen met de verantwoordelijkheid om de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten in economie en bedrijfseconomie aan de Faculteit der Managementwetenschappen te onderhouden. We bevorderen een actieve academische omgeving die zich focust op zowel fundamenteel als toegepast onderzoek en onderwijs, en die de sterke punten van de economische wetenschap combineert met een multidisciplinaire oriëntatie.

Onderzoek

We bevorderen een actieve academische omgeving die zich focust op fundamenteel en toegepast onderzoek, en die de sterke punten van economische wetenschap combineert met een multidisciplinaire oriëntatie. Hierdoor ontwikkelen we een unieke sensitiviteit voor de historische, politieke en culturele situering van economische principes. Ons onderzoeksprogramma is ingebed in het Institute for Management Research.

Onderzoek in beeld

Hieronder is het onderzoeksnieuws van de afdeling Economie en Bedrijfseconomie deels uitgelicht. Bekijk hier het volledige nieuwsoverzicht

Portret van Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger

Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger ontvangen Netspar Theme Grant

Onderzoekers Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger hebben de Netspar Theme Grant van €350.000 ontvangen voor hun onderzoek naar "Understanding, measuring, and applying sustainability preferences".

Zakelijke gebouwen

Zelfde data en onderzoeksvraag: andere uitkomst

Sascha Füllbrunn, Utz Weitzel, Sven Nolte en Stefan Zeisberger van Faculteit der Managementwetenschappen (Economics and Business Economics) werkten aan een enorm en innovatief wetenschapsproject dat is gepubliceerd in de Journal of Finance.

Projecten in beeld

Hieronder zijn een aantal projecten uitgelicht van de afdeling Economie en Bedrijfseconomie. Ontdek hier alle lopende projecten.

Plant grows out of money

Understanding, measuring, and applying sustainability preferences

Dit project geeft inzicht in de drijfveren van ESG-voorkeuren, hoe deze kunnen worden gemeten en wat dit betekent voor toepassingen in vermogensbeheer en prijzen.

Logo Global Data Lab

Global Data Lab

Het Global Data Lab (GDL) is een onafhankelijk data- en onderzoekscentrum van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. GDL heeft een van de grootste bestaande databases voor LMIC's opgebouwd.

Bureau met toetsenbord, pen en papier

The controller profession

Dit project beoogt de ontwikkelingen voor controllers te inventariseren, op basis van enquêtes en interviews, in samenwerking met de Nederlandse VRC (Vereniging van Registercontrollers).

Agenda

(Voorgaande) Onderzoeksseminars

Uitgelichte publicaties

Zelfde data en onderzoeksvraag: andere uitkomst