Sectie Economie en Bedrijfseconomie

De afdeling brengt onderzoekers en docenten uit verschillende vakgebieden samen met de verantwoordelijkheid om de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten in economie en bedrijfseconomie aan de Faculteit der Managementwetenschappen te onderhouden. We bevorderen een actieve academische omgeving die zich focust op zowel fundamenteel als toegepast onderzoek en onderwijs, en die de sterke punten van de economische wetenschap combineert met een multidisciplinaire oriëntatie.

Onderzoek

We bevorderen een actieve academische omgeving die zich focust op fundamenteel en toegepast onderzoek, en die de sterke punten van economische wetenschap combineert met een multidisciplinaire oriëntatie. Hierdoor ontwikkelen we een unieke sensitiviteit voor de historische, politieke en culturele situering van economische principes. Ons onderzoeksprogramma is ingebed in het Institute for Management Research.

Onderzoek in beeld

Publicaties Economie

Uitgelichte publicaties

De medewerkers van de afdeling Economie en Bedrijfseconomie publiceren regelmatig in top- en vaktijdschriften en andere outlets. Hieronder staat een selectie van impactvolle tijdschriftpublicaties (sinds 2017), in chronologische volgorde.

Research Seminar

(Voorgaande) Onderzoeksseminars

De afdeling Economie en Bedrijfseconomie organiseert wekelijks een onderzoeksseminar dat betrekking heeft op de belangrijkste onderzoeksgebieden van de afdeling met vooraanstaande externe wetenschappers van over de hele wereld.

Portret van Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger

Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger ontvangen Netspar Theme Grant

Onderzoekers Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger hebben de Netspar Theme Grant van €350.000 ontvangen voor hun onderzoek naar "Understanding, measuring, and applying sustainability preferences".

Agenda

(Voorgaande) Onderzoeksseminars

Uitgelichte publicaties

Zelfde data en onderzoeksvraag: andere uitkomst