Sectie Geografie, Planologie en Milieu

Onze leefomgeving verandert voortdurend en dat zorgt voor maatschappelijke uitdagingen. De afdeling Geografie, Planologie en Milieu (GPM) houdt zich bezig met de vraag hoe mens en samenleving - zowel dichtbij als veraf - omgaan met hun leefomgeving. Geografen analyseren de relatie tussen de activiteiten van mensen, bedrijven en instellingen en hun ruimtelijke omgeving; planologen bepalen hoe ze moeten ingrijpen in ruimtelijke ontwikkelingen, terwijl milieuwetenschappers vooral kijken naar de gevolgen voor natuur en milieu en hoe we tot duurzame samenlevingsvormen kunnen komen. Omdat ze zich vanuit verschillende invalshoeken met dezelfde thema's bezighouden en vaak beroepsmatig samenwerken, zijn ze in Nijmegen verenigd. Lees hier meer over het verhaal van de Faculteit der Managementwetenschappen.

Onderzoek

Het onderzoek van de afdeling Geografie, Planning en Milieu streeft naar een diepgaand begrip van hoe plaatsen, van lokaal tot globaal niveau, politiek en materieel gevormd, ervaren en bestuurd worden, en bij te dragen aan de ontwikkeling van meer duurzame en rechtvaardige plaatsen. Ons onderzoeksprogramma is ingebed in het Institute for Management Research. Bekijk hier alle publicaties.

Onderzoek in beeld

Hieronder zijn de nieuwsberichten, onderzoeksprojecten en evenementen van de afdeling Geografie, Planologie en Milieu deels uitgelicht. Bekijk hier het volledige nieuwsoverzicht, alle projecten en medewerkers van de afdeling.

Website Bring me beyond the border

Bring me beyond the border - Een innovatief geluidslandschap over migratie

Twee oud masterstudenten Geografie en universitair hoofddocent Joris Schapendonk ontwikkelden een uniek geluidslandschap die grenzen en migratie op een unieke manier verkent.

Woman tends to washing hanging on the porch of her wooden shack on stilts in Indonesia

Resilient Indonesian Slums Envisioned (RISE)

Construction - GS4S project

Global Strategy for Skills, Migration, and Development (GS4S)

GS4S streeft naar meer inzicht in de wereldwijde tekorten aan vaardigheden in geselecteerde sectoren (digitaal, zorg en bouw) en versterkt evidencebased beleid met nieuw bewijs voor wereldwijde mobiliteitsregelingen die over het hoofd worden gezien.

Elinor Ostromgebouw

Heyendaalseweg 141