Radboud Innovation Science (RIS) heeft als doel om de impact van het onderzoek aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica te vergroten. RIS ondersteunt onderzoekers in consortiumprojecten, strategische samenwerkingen, en het optimaliseren van resultaten door patent- en licentieadvies, in nauwe samenwerking met Research & Impact.
Radboud Innovation Science
Highlights
Subsidies en deadlines
De afdeling Radboud Innovation Science houdt maandelijks alle subsidiemogelijkheden bij voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Het overzicht is hieronder te vinden. Vragen over subsidies? Neem dan contact op met de medewerker passend bij het instituut waar je werkt.
Contactpersonen
- DCN: Frits Mattijssen
- HFML-FELIX: Isabel Rijk
- iCIS: Iris van Veghel
- IMAPP: Iris van Veghel
- IMM: Isabel Rijk
- ISiS: Francisco Arjona
- RIBES: Francisco Arjona
- RIMLS: Frits Mattijssen
Wat kan Radboud Innovation Science voor je betekenen?
RIS ondersteunt onderzoekers bij het opzetten en uitvoeren van consortiumprojecten en strategische samenwerkingsverbanden met zowel publieke als private partners. Ook denkt RIS mee over een optimale benutting van de resultaten en geeft het advies over patentaanvragen, licenties en het opzetten van spin-offs. RIS werkt hierin nauw samen met de centrale afdeling Research & Impact.
Zowel op regionaal, als op nationaal en internationaal niveau zijn er vele subsidies voor consortiumprojecten. Denk aan EFRO, NWO ORC, NWO Zwaartekracht, EU Horizon Europe, TTW Open, TTW Perspectief, Interreg, MSCA ITN, FET OPEN, FET PROACTIVE, H2020 Societal Challenges, ERC Synergy, COST, EIT, IMI. Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden over deze subsidies. Voor meer informatie over verschillende subsidieprogramma's, workshops en trainingen en handige tools zie ook de Engelstalige Grant Support intranetpagina.
Subsidieaanvraag starten?
Wil je als coördinator een aanvraag starten voor één van deze subsidies, neem dan contact op met de Knowledge Transfer Officer in jouw veld om de mogelijkheden voor ondersteuning te bespreken. Medewerkers van Radboud Innovation Science behandelen elke aanvraag in een tweetal en richten zich op de volgende taken:
- Knowledge Transfer Officer: consortiumvorming; impact/utilisatie paragraaf; review; proefinterview
- Projectcoördinator: aanvraagproces; contracten; portal; partner communicatie; documenten; management paragraaf; budgetten; contact subsidieverstrekker
Afhankelijk van de behoefte kan dit team nog versterkt worden met een collega van Radboud Innovation of een subsidieadviseur van een van de interfacultaire initiatieven.
Wanneer er een subsidie is toegekend aan een consortiumproject, waarbij een FNWI-wetenschapper in de lead is, verzorgt Radboud Innovation Science de projectcoördinatie. Denk aan contracten, organiseren van meetings, partnercommunicatie, communicatie met de subsidiegever, projectwebsite, deliverables uploaden, betalingen uitvoeren en rapportages schrijven. De specifieke taken van de coördinator worden samen met de projectleider afgestemd. De projectcoördinator wordt op basis van beschikbaarheid aan het project toegekend.
Als wetenschapper in het fundamentele onderzoek is het niet altijd mogelijk om een precies beeld te schetsen van de toepassingsmogelijkheden en de weg daar naartoe. Toch wordt meer en meer van ons verwacht hier concrete ideeën over te presenteren. Door samen te werken met de juiste externe partners kunnen deze mogelijkheden worden verkend en kunnen de eerste stappen richting toepassing gezet worden.
De afdeling Radboud Innovation Science organiseert events en meetings om deze contacten tot stand te brengen en helpt bij het opzetten van een sterk consortium. Ook gedurende het project blijven wij betrokken om de toepassingsmogelijkheden van de resultaten te bespreken en mee te denken over welke stappen we kunnen zetten richting een volgend Technology Readiness Level (TRL). Van een vervolgproject met het consortium of strategische samenwerking met een bedrijf of instituut, tot het aanvragen van een patent, het sluiten van een licentieovereenkomst of opzetten van een spin-off bedrijf.
Intellectueel eigendom
De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica werkt aan de fundamenten voor innovatie, van dijkbeheer tot instrumentatie voor satellieten. Continu wordt er nieuwe kennis gegenereerd, die in de toekomst ook commercieel toegepast zou kunnen worden. Daarom is het essentieel om het intellectueel eigendom (IP) van onderzoeksprojecten goed vast te leggen. De afdeling Radboud Innovation Science werkt hier actief aan mee in de aanvraagfase van projecten, maar is ook altijd beschikbaar voor vragen tijdens de gehele projectduur en daarna. Samen met Research & Impact (centrale afdeling) ondersteunen we ook bij patentaanvragen en licenties.
De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica stimuleert ondernemerschap onder studenten en onderzoekers. We zijn er trots op dat onze studenten en wetenschappers elk jaar zo'n twee a drie spin-offs oprichten die kennis uit de faculteit omzetten naar een toepassing. De afdeling Radboud Innovation Science is betrokken bij de oprichting van deze bedrijven en onderhoudt de contacten voor toekomstige samenwerking.
Overzicht Spin-offs op website Mercator Launch
Advies startende ondernemers
Ben jij een student, onderzoeker of docent bij FNWI en heb je een business idee? Radboud Innovation Science denkt graag mee over de uitwerking hiervan. We kunnen je helpen het idee aan te scherpen en je in contact brengen met de juiste personen voor bijvoorbeeld financiering, lab-/kantoorruimte of business coaching.
Pre-incubator Heyendaal Campus
Voor ondernemerschapsonderwijs en startup programma's werken we samen met de pre-incubator Mercator Launch, opgezet door de Radboud Universiteit, het Radboudumc en de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen. Naast workshops en events bieden zij ook persoonlijke begeleiding aan in de eerste fase van je ondernemerschap.
Radboud Innovation Science is de valorisatie unit van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Wij zijn het aanspreekpunt voor externe partijen die willen samenwerken in het onderzoek of gebruik willen maken van onze faciliteiten.
Publiek-private samenwerking
Onze faculteit werkt intensief samen met externe partners om het gehele spectrum van fundamenteel onderzoek tot innovatie te kunnen realiseren. Afhankelijk van het project, vindt dit plaats in een één-op-één setting of in een consortium. In sommige gevallen leidt dit ook tot een langdurige strategische samenwerking.
Co-development en contractonderzoek
Hoogstaand onderzoek vereist state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten. De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica heeft een grote collectie aan analytische apparatuur, specialistische faciliteiten en grootschalige infrastructuur. Bedrijven hebben toegang tot deze faciliteiten via Radboud Research Facilities.
Contact
Interesse om samen te werken? Neem contact op met Antoine Wellink.