Communicatiewetenschap

De afdeling Communicatiewetenschap aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen bestudeert de productie, inhoud en receptie van media. Binnen onze opleidingen bestuderen we hoe via de media wordt gecommuniceerd. Wij dagen studenten uit om hun perspectief op media en communicatie te verleggen en dat met een kritisch-analytische blik te beschouwen.

Onderzoek

De drie pijlers binnen ons onderzoek zijn:

  • Beïnvloeding: commerciële & sociale marketingcommunicatie
  • Informatie: journalistiek & nieuws
  • Cultuur: media, consument & samenleving

Ontdek onze meest recente onderzoeksprojecten

 

Communicatie en Media

Ons onderzoeksprogramma Communicatie en Media is één van de zeven onderzoeksprogramma's van het Behavioural Science Institute (BSI). 

Ons hoofddoel is het bestuderen van de psychologische mechanismen die ten grondslag liggen aan mediagebruik, -processen en -effecten, terwijl we ook kijken naar de sociaal-culturele mechanismen van het medialandschap. 

 

Uitgelicht

Daniëlle Bleize

Onderwijs geven met Danielle Bleize

Daniëlle Bleize is sinds september coördinator van de bacheloropleiding Communicatiewetenschap. In dit interview deelt ze haar passie voor lesgeven en bespreekt ze de uitdagingen die ze tegenkomt.

Kind met virtual reality-bril op, met een monitor naast het kind

Gratis SpeakAPP!-Kids helpt kinderen om spreekangst te overwinnen

Voor veel basisschoolkinderen is het iedere keer weer een reden voor enorme stress en slapeloze nachten: de spreekbeurt. Een nieuwe, gratis app helpt kinderen met spreekangst om deze angst te voorkómen en te overwinnen.

Contactinformatie

Locatie

Maria Montessorigebouw

Thomas Van Aquinostraat 4
6525GD Nijmegen
06-25771341
Postadres
Postbus 9104
6500HE NIJMEGEN