Alumni Office Rechtsgeleerdheid

Alumni Office Rechtsgeleerdheidhecht sterk aan een blijvende band met haar oud-studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De contacten tussen alumni en de faculteit zijn voor ons van grote waarde. We houden je graag op de hoogte van ontwikkelingen rondom onderwijs en onderzoek, maar komen ook graag in contact met jou. Via de website, social media, ons magazine en onze activiteiten blijf je verbonden met de faculteit en houd je contact met je oud-studiegenoten.

Contacten tussen alumni en de faculteit is voor ons van grote waarde

Bijvoorbeeld om studenten te helpen aan een geschikte stageplek. Of voor het organiseren van gastcolleges. Ook betrekken we alumni bij de evaluatie van onderwijs en (werkgevers)onderzoek. Daarom kiezen wij voor een intensief alumnibeleid, waarbij we zorg en aandacht besteden aan u als alumnus/alumna. Waar we ons eerder via de reünistenkring vooral op kringleden (800 personen) richtten, zijn alle activiteiten en diensten tegenwoordig voor alle alumni (ruim 10.000) van de Nijmeegse rechtenfaculteit.

Steun de Rechtenfaculteit

Nieuws

Geen inhoud beschikbaar

Terugkerende activiteiten

De Nijmeegse rechtenfaculteit houdt graag contact met haar oud-studenten. Vandaar dat zij jaarlijks diverse activiteiten, lezingen en symposia speciaal voor alumni organiseert. 

Van der Grintenlezing

Voor de Van der Grintenlezing nodigt de Nijmeegse rechtenfaculteit jaarlijks een bekende spreker uit. Deze spreker geeft een interessante lezing die gratis toegankelijk is voor alumni, studenten en medewerkers van de faculteit.

De Van der Grintenlezing is vernoemd naar oud-hoogleraar Wim van der Grinten.

Achter de schermen

De rechtenfaculteit biedt een lezingenreeks aan in een exclusieve setting. Hierbij worden juridische inhoud en cultuur gecombineerd. U krijgt bij deze lezingen toegang tot plaatsen waar u anders niet zou komen. Bij deze gelegenheid mag u tevens een introducé meenemen. De lezingen zijn juridisch getint, maar zijn ook voor niet-juristen interessant om te volgen.

Bekijk onze agenda

Onderwijsmogelijkheden

Wij geloven dat u ook ná het behalen van uw diploma nooit bent uitgeleerd. De rechtenfaculteit biedt verschillende onderwijstypen aan voor haar alumni.

Actualiteitencursussen

Jaarlijks organiseert de Nijmeegse rechtenfaculteit actualiteitencursussen voor alumni. Deze cursussen worden verzorgd door vooraanstaande docenten en zijn bedoeld om uw kennis van de verschillende vakgebieden op te frissen.

Verder verzorgt de faculteit ook cursussen voor specifieke doelgroepen, zoals de cursus 'Veiligheidszorg en bestuurssanctierecht'.

Contact

Mail of bel ons

Heeft u vragen over alumni-activiteiten of het facultaire alumnibeleid, dan kunt u contact opnemen met alumni-officer mr. Natascha Heijster, bel naar 06-31 13 23 71 of stuur een e-mail via Alumni [at] jur.ru.nl (Alumni[at]jur[dot]ru[dot]nl).

Contactinformatie

Location

Grotiusgebouw

Montessorilaan 10
6525HR Nijmegen
024-3611123
Postadres
Postbus 9049
6500KK NIJMEGEN