FSW TIP

Bij het Teaching Information Point (TIP) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen kunnen docenten terecht voor onderwijskundig advies bij het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van onderwijs en toetsing. Ook kun je er al je vragen stellen over de inzet van ICT in het onderwijs, digitaal toetsen en blended learning.

Onderwijsontwerp en -advies

Veerle van PinxterenMiranda Vervoort-Smeenk and Maarten de Boer zijn de onderwijsadviseurs van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Zij helpen docenten met onderwijskundige en didactische vragen over onderwijsontwerp en toetsing.

ICT in Onderwijs

Hilde Swinkels geeft didactisch advies over het gebruik van ICT-tools in het onderwijs. Daarnaast geeft ze trainingen over het gebruik van de beschikbare onderwijstools en begeleidt ze innovatieve ontwerpprocessen waarbij ICT een rol speelt.

Digitaal toetsen

Hilje Visscher, Carol Wolff, Mirjam Hoogendoorn en Floris Verheul vormen het tentamenteam. Je kunt bij het tentamenterecht voor alle vragen over (digitale) toetsing. Je kunt ze mailen op tentamens.fsw [at] ru.nl.

Jongen die Brightspace startpagina bekijkt op laptop

FSW Teachers op Brightspace

Volg de Brightspace-pagina voor FSW docenten en blijf op de hoogte van best practices en tips

https://brightspace.ru.nl/d2l/home/24097

Kom langs bij de TIP-balie

Bezoek de TIP-balie voor snelle vragen en advies. Je kunt ons vinden in het Maria Montessorigebouw in ruimte 01.024, iedere werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Maak je liever een afspraak? Stuur ons dan een e-mail op tip.fsw [at] ru.nl (tip[dot]fsw[at]ru[dot]nl) of bel ons op 024-3616163.

 

Maak een afspraak

Aankomende TIP-sessies

Studenten in een collegezaal met laptops open

TIP-sessie 'Krijg studenten naar de campus'

Hoe trek je studenten weer naar de campus? Hoe gaan andere docenten hiermee om? In deze sessie zie je drie korte presentaties van collega's en vertelt de student-assessor over zijn ervaringen als student.

Studenten in werkcollege

TIP-sessie 'Verbeter het leerproces met formatief handelen'

Formatief handelen lijkt het nieuwe buzz-word te zijn in het onderwijs. Is dit de nieuwe manier van toetsen? Zijn cijfers vanaf nu verboden? We bespreken deze mythes en tonen diverse voorbeelden van hoe formatieve beoordeling eruit kan zien.

Groep studenten in een onderwijsruimte van het Maria Montessorigebouw

TIP-sessie 'Uitdagende werkgroepen geven'

Hoe kun je alle leerlingen bij je werkgroep betrekken? Hoe zorg je ervoor dat al je leerlingen actief deelnemen aan de groepsdiscussie? Deze sessie biedt je een gereedschapskist vol ideeën voor het voorbereiden van uitdagende werkgroepen.

Contactinformatie

Locatie

Maria Montessorigebouw

Thomas Van Aquinostraat 4
6525GD Nijmegen
024-3616163
Postadres
Postbus 9104
6500HE NIJMEGEN