Radboud Pre-University College of Science

Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap en onderzoek

Het Radboud Pre-University College (PUC) of Science organiseert activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen en docenten met interesse in biologie, informatica, natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Daarmee fungeert PUC of Science als een brug tussen middelbare scholen en de universiteit. Het PUC of Science is onderdeel van het Institute for Science Education en vormt samen met het PUC of Society het Radboud PUC.

Scholieren volgen een college.

Profielwerkstuk

Bekijk de tips voor het schrijven van je PWS, onderwerpen of stel je vraag

Hulp bij profielwerkstuk
Scholieren achter een laptop.

Voor leerlingen

Masterclasses, seminars, programma's voor een extra uitdaging en wedstrijden

Voor leerlingen
Lecturer writing on a whiteboard

Voor docenten

Lesmaterialen, gastcolleges, docentendagen, masterclasses, pws en netwerkbijeenkomsten.

Voor docenten
PUC of Science aanbod voor leerlingen

Voor leerlingen

Waar wil je meer over weten?

Voor leerlingen biedt PUC of Science masterclasses (ééndaagse activiteiten) en seminars (meerdaagse activiteiten) aan, waarmee je een eigen plusprogramma kunt maken. Verder is er een talentenprogramma en een excellentieprogramma en helpt PUC of Science je bij het maken van je profielwerkstuk. Als leerling kun je ook meedoen aan wedstrijden en olympiades in competitieverband om je wetenschappelijke kennis te toetsen.

PUC of Science aanbod voor docenten

Voor docenten

Wat voor verdieping zoek je?

Het PUC of Science heeft als doel docenten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen en vakinhoudelijk te professionaliseren. PUC of Science biedt hiervoor lesmaterialen en (online) gastlessen die aansluiten op het vo-curriculum en de koppeling leggen met actueel onderzoek. Verder organiseert PUC of Science een diversiteit aan masterclasses, seminars, netwerkbijeenkomsten en studiedagen, gericht op het verrijken van vakkennis en het delen van kennis over de toepassing van wetenschappelijk onderzoek in het onderwijs.

september - december

Masterclasses en seminars
DNA-leskist ‘Proef je PTC?’

Netwerkbijeenkomsten
Informatica

Docentendagen
Wiskunde

Andere activiteiten
Landelijke conferentie VO-HO netwerken

januari - maart

Masterclasses en seminars

Netwerkbijeenkomsten
Informatica

Docentendagen

Project KORSTMOS

Geïnteresseerd kijken we naar de wereld om ons heen. De Aarde is een fascinerende plek vol wonderen. Kijk je op een heldere nacht omhoog, dan zie je dat dat niet alleen beperkt is tot de Aarde. Met verschillende meetopstellingen doen we onderzoek naar mysteries waarvan de oorsprong ver bij de Aarde vandaan ligt. Met verschillende meetopstellingen doen we onderzoek naar mysteries waarvan de oorsprong ver bij de Aarde vandaan ligt.

KORSTMOS heeft de ambitie uit te groeien tot een regionaal expertisecentrum op het gebied van kosmische straling. Zo plaatsen we diverse meetopstellingen voor het meten van kosmische straling. Voortgezet onderwijsleerlingen kunnen terecht met vragen over kosmische straling, bijvoorbeeld in het kader van hun profielwerkstuk. Voor docenten zijn diverse lesmaterialen en meetopstellingen beschikbaar voor in de klas.

Meer informatie over KORSTMOS

Studenten achter computer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van het Radboud Pre-University College of Science? Mis niets en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden leerlingen

Aanmelden docenten