Radboud Gender & Diversity Studies

Radboud Gender & Diversity Studies is een interdisciplinaire samenwerking die onderzoek bevordert naar hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Het verbindt onderzoekers uit verschillende faculteiten en disciplines om kwesties aan te pakken op het gebied van cultuurgevoelige zorg, migratie, religieuze diversiteit, LGBTQ+ rechten en gendervertegenwoordiging. 

Onderwijs

Ben je geïnteresseerd in vraagstukken over sekse, gender en/of seksualiteit? Dan kun je bij Radboud Gender & Diversity Studies je interesse verdiepen door verscheidene (inter)disciplinaire cursussen te volgen op bachelor-, master- en PhD-niveau. 

Bekijk de studiegids

Profielwerkstuk

Ben je scholier en wil je een profielwerkstuk schrijven over een onderwerp als emancipatie, feminisme, transgender, seksualiteit, racisme of een aanverwant onderwerp? Bekijk hier het aanbod.

Onderzoek

Onderzoek op het gebied van Gender en Diversiteit aan de Radboud Universiteit is ondergebracht in verschillende kerngroepen die georganiseerd zijn per faculteit.

Bekijk onze meest recente onderzoeksprojecten

Uitgelicht

Alleenstaande vrouw aan de bar met haar mobiel in de hand

Vox Podcast: The Science of Being Single

De Vox podcast, In a Nutshell, verkent de meest interessante, vreemde en spannende onderzoeken van de universiteit. In deze aflevering praat Ea Utoft over een vaak vergeten groep mensen: singles.

Business woman with baby

Deze Deense LinkedIn trend houdt (onbedoeld) traditionele genderrollen stand

Utofts' onderzoek naar moederschap benadrukt de collectieve inspanning die nodig is om traditionele genderrollen uit te blijven dagen.

Sprekers in gesprek

Barbie en de mannenwereld | Lezing en gesprek met genderhistoricus Marloes Hülsken en politicoloog en genderonderzoeker Nik Linders

Historicus Marloes Hülsken en politicoloog Nik Linders over wat Barbie ons vertelt over ons perspectief op feminisme, over man-vrouw relaties en over mannelijkheid.

Meer nieuws

Contactinformatie