Radboud Gender & Diversity Studies

Radboud Gender & Diversity Studies is een interdisciplinaire samenwerking die onderzoek bevordert naar hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Het verbindt onderzoekers uit verschillende faculteiten en disciplines om kwesties aan te pakken op het gebied van cultuurgevoelige zorg, migratie, religieuze diversiteit, LGBTQ+ rechten en gendervertegenwoordiging. 

Onderwijs

Ben je geïnteresseerd in vraagstukken over sekse, gender en/of seksualiteit? Dan kun je bij Radboud Gender & Diversity Studies je interesse verdiepen door verscheidene (inter)disciplinaire cursussen te volgen op bachelor-, master- en PhD-niveau. 

Bekijk de studiegids

Profielwerkstuk

Ben je scholier en wil je een profielwerkstuk schrijven over een onderwerp als emancipatie, feminisme, transgender, seksualiteit, racisme of een aanverwant onderwerp? Bekijk hier het aanbod.

Onderzoek

Onderzoek op het gebied van Gender en Diversiteit aan de Radboud Universiteit is ondergebracht in verschillende kerngroepen die georganiseerd zijn per faculteit.

Bekijk onze meest recente onderzoeksprojecten

Uitgelicht

Holistische vrouw

The Spiritual Turn and “Feminization”: Turning a Gender Lens on Spirituality

Het wetenschappelijke tijdschrift Sociology of Religion heeft een artikel gepubliceerd van dr. Francesco Cerchiaro. Zij mede-auteurs zijn dr. Galen Watts (University of Waterloo, Canada) en dr. Landon Schnabel (Cornell University, USA).

Cover intersectional gender studies

Positief advies voor nieuw ontwikkelde MA Intersectional Gender Studies!

Maandag 15 april heeft de commissie van de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie) besloten om positief en onvoorwaardelijk te adviseren over de MA Intersectional Gender Studies. We verwachten de definitieve beslissing van de NVAO in juli.

Portret van Annelies Kleinherenbrink

Internationale vrouwendag is anno 2024 nog steeds nodig

Is de emancipatie nog niet voltooid? Krijgen vrouwen op wetenschappelijk gebied inmiddels dezelfde kansen als mannen? En hoe zit het met diversiteit op de universiteit? Annelies Kleinherenbrink deelt haar visie op thema’s rondom emancipatie anno 2024

Collage van afbeeldingen Radboud Gender & Diversity Studies

40 jaar Gender & Diversity Studies

Voor de 40ste verjaardag van Radboud Gender & Diversity dook een groep studenten het archief in om verslag te doen van de grootste mijlpalen en hoogtepunten in hun geschiedenis.

Contactinformatie