Radboud Pre-University College

 

Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap en onderzoek

Het Radboud Pre-University College (PUC), bestaande uit het PUC of Science en het PUC of Society, slaat een brug tussen het voortgezet onderwijs en de universiteit door het organiseren van inhoudelijke activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen en docenten.

Scholieren volgen een college.

Profielwerkstuk

Bekijk de tips voor het schrijven van je pws, inspiratie voor onderwerpen of stel je vraag

Meer over het profielwerkstuk
Leerling

Voor leerlingen

Masterclasses, programma's voor extra uitdaging en wedstrijden

Meer over leerlingenprogramma's
Universitair docent Vergelijkende Religiewetenschappen Justine Bakker

Voor docenten

Lesmaterialen, gastcolleges en nascholing

Meer voor docenten

Agenda voor docenten

Postacademische cursus - English Studies Update: Current Trends in Literature, Culture and Linguistics for the EFL Classroom

Postacademische cursus - English Studies Update: Current Trends in Literature, Culture and Linguistics for the EFL Classroom

Postacademische cursus over relevante thema's binnen het vak Engels, waaronder pedagogische toepassingen van sociolinguïstisch onderzoek en normativiteit in uitspraakonderwijs.

Netwerkbijeenkomst Natuurkunde

Netwerkbijeenkomst Natuurkunde

Netwerkbijeenkomst voor natuurkundedocenten: een unieke kans om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en het natuurkunde-onderwijs te versterken.

Docentendag Frans: La musique francophone dans tous ses etats

Docentendag Frans: La musique francophone dans tous ses etats

De dertiende Docentendag Frans, georganiseerd door de afdeling Romaanse Talen & Culturen, in samenwerking met het Radboud Pre University College of Society, staat in het teken van het Franstalige lied.

Agenda voor leerlingen

Studenten achter computer

Talentenprogramma Science

Het Talentenprogramma Science voor leerlingen die interesse hebben in Natuurkunde, Wiskunde en Informatica.

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Wil jij weten wat de drijfveer is achter de menselijke geest of ben je geïnteresseerd in de maatschappij? Meld je aan voor het Talentenprogramma Sociale Wetenschappen en schuif als vwo-er alvast aan in de collegebanken.

Startdata

 • 02 september 2024
 • 04 november 2024
 • 27 januari 2025
 • 07 april 2025
Talentenprogramma Managementwetenschappen

Talentenprogramma Managementwetenschappen

Wil je kennismaken met één van de opleidingen van de Faculteit der Managementwetenschappen? Volg het Talentenprogramma Managementwetenschappen en schuif alvast aan in de collegebanken.

Nieuws

Winnaars Essaywedstrijd 2024 bekendgemaakt

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 14 juni werd Daphne Vogelaar van het Theresialyceum Tilburg uitgeroepen tot grote winnaar van de Essaywedstrijd 2024.

Winnaars Nescioprijs 2024 bekendgemaakt tijdens feestelijke prijsuitreiking

Op vrijdag 19 april werd de Nescioprijs 2024 uitgereikt aan Nynke Faber en Aniek Harmsen van het Amadeus Lyceum voor hun profielwerkstuk 'In de schaduw van het verzet'.

Geslaagde uitwisseling Duitse Taal en Cultuur en Gesamtschule Kempen

Op 25 januari organiseerde de opleiding Duitse Taal en Cultuur in samenwerking met de Gesamtschule Kempen een uitwisseling voor Nederlandse en Duitse leerlingen. Het thema: Met muziek de wereld rond!

Lunch tijdens start je studie met skills

Start je studie met skills

'Start je studie met skills' is een uniek driedaags programma dat de overgang van de middelbare school naar de universiteit makkelijker maakt. Leerlingen leren meer over academisch schrijven, leerstrategieën, samenwerken en analytisch en kritisch denken.

Meer informatie

De overgang van VO naar WO.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van het Radboud Pre-University College? Mis niets en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden scholieren Aanmelden docenten

Aansluiting po-vo-wo

De afgelopen drie jaar zijn vanuit het programma Regionale Aansluiting in samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs diverse projecten uitgevoerd met als doel het verbeteren van de aansluiting tussen het primair, voortgezet en wetenschappelijk onderwijs.

Centraal in deze projecten:

 • Uitwisseling kennis tussen vwo- en wo-docenten.
 • Uitdagend activiteitenaanbod voor scholieren.
 • Aandacht voor academische vaardigheden.
 • Kennisdeling.

Er zijn in totaal vijf onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten opgezet:

 • Vo- en wo-docenten leren van elkaar

  Twee onderzoeksgroepen (Wiskunde A en Nederlands) onderzochten hoe de aansluiting vwo en wo er in het algemeen uitziet en specifiek waar de knelpunten zitten. Onderzocht werd welke knelpunten vakoverstijgend aangepakt kunnen worden.

 • Effectief en efficiënt aanbod verrijking vwo-leerlingen

  De Radboud Universiteit biedt verschillende activiteiten voor vwo-scholieren aan via het PUC, maar er zijn meer partijen binnen RU die activiteiten voor scholieren en docenten organiseren. Hier staat beschreven hoe dit aangeboden moet worden.

 • Leerlijn onderzoeksvaardigheden po-vo

  In dit project hebben we een leerlijn onderzoeksvaardigheden ontwikkeld voor de hele lijn PO-VO, die concreet beschrijft hoe de onderzoeksvaardigheden zich ontwikkelen van kleuterklas tot examenklas (havo/vwo).

 • Autonomie ondersteuning van vwo-leerlingen

  Een uitdaging voor vwo-leerlingen is dat in het wo meer autonoom leren gevraagd wordt. Docenten in het voortgezet onderwijs kunnen de autonomie van hun leerlingen ondersteunen door hun lessen hierop in te richten. Vind hier handige hulpmiddelen.

 • Betere balans profielkeuze 3 vwo

  Vanuit het hoger onderwijs wordt graag gezien dat de 3-vwo scholier zich uitgebreider zou moeten oriënteren in de koppeling tussen profielen, eigenschappen, vaardigheden, opleidingen en beroepen. Zie hier welke projecten daarbij kunnen helpen.

Contactinformatie

Location

Transitorium

Toernooiveld 5
6525ED Nijmegen