Vox

Vox is het onafhankelijke journalistieke platform van de Radboud Universiteit, dat zich richt op medewerkers en studenten. De redactie plaatst dagelijks nieuws en video’s op de website voxweb.nl en is eveneens actief via de eigen kanalen op social media. Daarnaast verschijnt er viermaal per jaar een Vox-magazine, waarbij elke editie in het teken staat van een thema. 

Vox richt zich op belangrijke onderwerpen op de campus en brengt andere verhalen dan de universiteit zelf doet. Zo vraagt de redactie scherp door op beleid en laten ze kritische geluiden horen, bijvoorbeeld over sociale omgangsvormen en het aanbod van plantaardig voedsel in de Refter. Daarmee draagt Vox niet alleen op de campus bij aan transparantie, maar ook aan betere discussies. Hoewel Vox door de universiteit bekostigd wordt, is de onafhankelijkheid stevig verankerd met een redactiestatuut en een redactieraad. Inmenging van bovenaf is daardoor niet aan de orde.  
 
Heb je als student of medewerker een belangrijk thema op de universiteit dat aandacht verdient? Laat het de redactie dan weten via redactie [at] voxweb.nl (redactie[at]voxweb[dot]nl)

Contactinformatie

Postadres
Postbus 9102
6500HC NIJMEGEN