Lokaal Overleg

Vakbonden behartigen de belangen van de medewerker tijdens het Lokaal Overleg (LO). In het Lokaal Overleg (LO) worden onderwerpen besproken die betrekking hebben op de CAO Nederlandse Universiteiten. De vertegenwoordigers van de vakbonden overleggen met de universiteit over de arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit, zodat deze beter aansluiten bij de wensen van de medewerker.

 

Vertegenwoordigers

 

FNV - Tanja Schrijver & nico.tenbrink [at] ru.nl (Nico ten Brink)

FNV is de grootste vakbond die binnen de Radboud Universiteit actief is. FNV maakt zich sterk voor het realiseren van echte banen bij de Radboud Universiteit. FNV maakt zich sterk voor het realiseren van echte banen bij de Radboud Universiteit. De FNV-fractie speelt een vooraanstaande rol binnen de ondernemingsraad. De vakbond is proactief, kritisch en constructief, weet wat er speelt binnen de universiteit en vertegenwoordigt zowel ondersteunend als wetenschappelijk personeel. De FNV staat voor fatsoenlijke salarissen, arbeidsomstandigheden en werkplekken. Tegelijk maakt de vakbond zich hard voor een duurzame campus en voor een verbetering van interfacultaire en internationale samenwerking.

 

CNV - martin.van.gessel [at] gmail.com (Martin van Gessel) & a.sewgobind [at] cnv.nl (Abhilash Sewgobind)

CNV is dé landelijke belangenbehartiger voor alle mensen die werken in de sectoren Onderwijs, Zorg, Welzijn, Overheid, Publieke Diensten en Markt.

 

AOb - marijtje.jongsma [at] ru.nl (Marijtje Jongsma)arnoud.lagendijk [at] ru.nl (Arnoud Lagendijk) & acharifi [at] aob.nl (Ahmed Charifi)

AOb is de grootste onderwijsbond en speelt daarom een belangrijke rol in het overleg tussen overheid, instellingen en andere belangenorganisaties. De AOb is de academische vakbond met een breed, internationaal en inclusief perspectief op de universiteit. De vakbond maakt zich sterk voor het bestrijden van werkdruk door een realistische taakbelasting te realiseren, meer gebruikersgerichte ondersteuning en een organisatie met minder overhead en minder hiërarchie, die primair draait om de werkvloer van onderwijs en onderzoek. Verder zet de bond zich in voor goede (en vaste) arbeidscontracten, sociale veiligheid, een campus met meer groen en ruimte voor ontmoeting, en het bevorderen van diversiteit van personeel, biodiversiteit en energiebesparing.

 

FBZ - j.lefebre [at] fbz.nl (Jan Willem Le Febre)

FBZ zet zich in voor goede arbeidsvoorwaarden voor een brede groep professionals.

Contactinformatie

Postadres
Postbus 9102
6500HC NIJMEGEN