Radboud Pre-University College of Society

Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap & onderzoek

Het Radboud Pre-University College (PUC) of Society organiseert activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen en docenten met interesse in talen, geschiedenis, rechten, gedrag en/of maatschappij. Daarmee fungeert PUC of Society als een brug tussen middelbare scholen en de universiteit. PUC of Society is onderdeel van Radboud Pre-University College en een samenwerking tussen vijf faculteiten.

Scholieren volgen een college.

Profielwerkstuk

Bekijk de tips voor het schrijven van je PWS, onderwerpen of stel je vraag

Hulp bij profielwerkstuk
Scholieren achter een laptop.

Voor leerlingen

Masterclasses, seminars, programma's voor een extra uitdaging en wedstrijden

Voor leerlingen
Lecturer writing on a whiteboard

Voor docenten

Lesmaterialen, gastcolleges, docentendagen, masterclasses, pws en netwerkbijeenkomsten

Voor leerlingen

Waar wil je meer over weten?

Voor leerlingen biedt PUC of Society masterclasses (ééndaagse activiteiten) en thematours (twee middagen verdiepen in een maatschappelijk thema) aan. Voor leerlingen die een extra uitdaging kunnen gebruiken zijn er de plusprogramma's (colleges volgen op de universiteit in een speciaal ontwikkeld programma) en talentenprogramma's (aansluiten bij een vak met eerstejaars studenten) en helpen we je op weg bij je profielwerkstuk. Als leerling kun je ook meedoen aan wedstrijden voor het beste profielwerkstuk of essay.

Voor docenten

Wat voor verdieping zoek je?

Het PUC of Society heeft als doel docenten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen en vakinhoudelijk te professionaliseren. PUC of Society biedt hiervoor lesmaterialen en (online) gastlessen die aansluiten op het vo-curriculum en de koppeling leggen met actueel onderzoek. Verder organiseert PUC of Society een diversiteit aan masterclasses, netwerkbijeenkomsten en studiedagen, gericht op het verrijken van vakkennis en het delen van kennis over de toepassing van wetenschappelijk onderzoek in het onderwijs.

Agenda voor leerlingen

Masterclass Psychologie: Brein in de groei

In deze masterclass nemen PhD’s van het Baby and Child Research Center je mee in de wereld van de ontwikkelingspsychologie. Wat weten we over de ontwikkeling van de hersenen van baby’s en jonge kinderen?

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Wil jij weten wat de drijfveer is achter de menselijke geest of ben je geïnteresseerd in de maatschappij? Meld je aan voor het Talentenprogramma Sociale Wetenschappen en schuif als vwo-er alvast aan in de collegebanken.

Startdata

Zo was die tijd, men wist niet beter

Het kan verleidelijk zijn om te denken dat dingen die we nu moreel verwerpelijk vinden, vroeger heel normaal werden gevonden. In deze masterclass bestuderen we hoe tussen de 17e en 19e eeuw werd gedacht over slavernij.

Agenda voor docenten

Docentendag: Nederlands met glans

De opleiding Nederlandse Taal en Cultuur organiseert samen met het Radboud Pre-University College of Society en de Radboud Docenten Academie een studiedag voor docenten Nederlands in het voortgezet onderwijs.

Docentendag ACW: Voorbij de waarheid, Feit en fictie in beeld en verhaal

Een studiedag rondom het thema 'feit en fictie' voor docenten CKV, kunstvakken, Nederlands, Maatschappijleer en Burgerschap in het vo en hun meest geïnteresseerde leerlingen. Studenten zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

De overgang van VO naar WO.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van het Radboud Pre-University College of Society? Mis niets en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden scholieren

Aanmelden docenten