Radboud Pre-University College of Society

Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap & onderzoek

Het Radboud Pre-University College (PUC) of Society organiseert activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen en docenten met interesse in talen, geschiedenis, rechten, gedrag en/of maatschappij en slaat zo een brug tussen de middelbare school en de universiteit. Het PUC of Society is een samenwerking tussen vijf faculteiten en vormt samen met het PUC of Science het Radboud Pre-University College.

Scholieren volgen een college.

Profielwerkstuk

Bekijk de tips voor het schrijven van je pws, onderwerpen of stel je vraag

Hulp bij profielwerkstuk
Leerling

Voor leerlingen

Masterclasses, seminars, programma's voor een extra uitdaging en wedstrijden

Universitair docent Vergelijkende Religiewetenschappen Justine Bakker

Voor docenten

Lesmaterialen, gastcolleges, docentendagen, masterclasses, pws en netwerkbijeenkomsten

Voor leerlingen

Waar wil je meer over weten?

Voor leerlingen biedt het PUC of Society masterclasses (ééndaagse activiteiten) en thematours (tweedaagse verdieping in een maatschappelijk thema) aan. Daarnaast zijn er plusprogramma's en talentenprogramma's voor leerlingen die extra uitdaging kunnen gebruiken en helpen we je op weg bij je profielwerkstuk. Als leerling kun je ook meedoen aan wedstrijden voor het beste profielwerkstuk of essay.

Voor docenten

Wat voor verdieping zoek je?

Het PUC of Society heeft als doel docenten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen en vakinhoudelijk te professionaliseren. Het PUC of Society biedt hiervoor lesmaterialen en (online) gastlessen die aansluiten op het vo-curriculum en een koppeling leggen met actueel wetenschappelijk onderzoek. Verder organiseert het PUC of Society een diversiteit aan masterclasses, netwerkbijeenkomsten en studiedagen voor vo-docenten.

Agenda voor leerlingen

Van boek tot canon: een inleiding op de geschiedenis van het gedrukte boek

Duik in de wereld van het oude boek en de productie ervan. Ga zelf aan de slag met 17e-eeuwse boeken en ontdek topstukken uit de Bijzondere Collecties van de RU.

Talentenprogramma Managementwetenschappen

Wil je kennismaken met één van de opleidingen van de Faculteit der Managementwetenschappen? Volg het Talentenprogramma Managementwetenschappen en schuif alvast aan in de collegebanken.

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Wil jij weten wat de drijfveer is achter de menselijke geest of ben je geïnteresseerd in de maatschappij? Meld je aan voor het Talentenprogramma Sociale Wetenschappen en schuif als vwo-er alvast aan in de collegebanken.

Startdata

• 02 september 2024
  • 04 november 2024
  • 27 januari 2025
  • 07 april 2025

Agenda voor docenten

Werkcolleges Academische Vaardigheden

Het Radboud Pre-University College of Society helpt vwo-studenten met de overgang naar de universiteit via werkcolleges Academische Vaardigheden. Onder begeleiding leer je academische stappen zetten voor je profielwerkstuk.

Academische taalvaardigheid op het vwo

Als docent voor vwo-leerlingen, kun je voorbereidend werk verrichten voor een vlotte start op de universiteit. Ontdek in deze masterclass de diagnostische taaltoets en leer hoe je scholieren begeleidt om hun academische taalvaardigheid te verbeteren.

De overgang van VO naar WO.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van het Radboud Pre-University College of Society? Mis niets en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden scholieren

Aanmelden docenten