Radboud Pre-University College of Society

Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap & onderzoek

Het Radboud Pre-University College (PUC) of Society organiseert activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen en docenten met interesse in talen, geschiedenis, rechten, gedrag en/of maatschappij. Daarmee fungeert PUC of Society als een brug tussen middelbare scholen en de universiteit. PUC of Society is onderdeel van Radboud Pre-University College en een samenwerking tussen vijf faculteiten.

Leerlingenprogramma

Profielwerkstuk

Bekijk de tips voor het schrijven van je PWS, onderwerpen of stel je vraag

Hulp bij profielwerkstuk
Scholieren achter een laptop.

Voor leerlingen

Masterclasses, seminars, programma's voor een extra uitdaging en wedstrijden

Universitair docent Vergelijkende Religiewetenschappen Justine Bakker

Voor docenten

Lesmaterialen, gastcolleges, docentendagen, masterclasses, pws en netwerkbijeenkomsten

Voor leerlingen

Waar wil je meer over weten?

Voor leerlingen biedt PUC of Society masterclasses (ééndaagse activiteiten) en thematours (twee middagen verdiepen in een maatschappelijk thema) aan. Voor leerlingen die een extra uitdaging kunnen gebruiken zijn er de plusprogramma's (colleges volgen op de universiteit in een speciaal ontwikkeld programma) en talentenprogramma's (aansluiten bij een vak met eerstejaars studenten) en helpen we je op weg bij je profielwerkstuk. Als leerling kun je ook meedoen aan wedstrijden voor het beste profielwerkstuk of essay.

Voor docenten

Wat voor verdieping zoek je?

Het PUC of Society heeft als doel docenten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen en vakinhoudelijk te professionaliseren. PUC of Society biedt hiervoor lesmaterialen en (online) gastlessen die aansluiten op het vo-curriculum en de koppeling leggen met actueel onderzoek. Verder organiseert PUC of Society een diversiteit aan masterclasses, netwerkbijeenkomsten en studiedagen, gericht op het verrijken van vakkennis en het delen van kennis over de toepassing van wetenschappelijk onderzoek in het onderwijs.

Agenda voor leerlingen

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Wil jij weten wat de drijfveer is achter de menselijke geest of ben je geïnteresseerd in de maatschappij? Meld je aan voor het Talentenprogramma Sociale Wetenschappen en schuif als vwo-er alvast aan in de collegebanken.

Startdata

Talentenprogramma Filosofie

Stel jij graag kritische vragen over de wereld en de samenleving? Dan is het Talentenprogramma voor vwo-leerlingen die graag meer leren over Filosofie wellicht iets voor jou.

Radboud Social Sciences+

Interdisciplinair plusprogramma voor gemotiveerde 5-vwo'ers met een interesse in sociale wetenschappen.

Agenda voor docenten

Docentendag: Nederlands met glans

De opleiding Nederlandse Taal en Cultuur organiseert samen met het Radboud Pre-University College of Society en de Radboud Docenten Academie een studiedag voor docenten Nederlands in het voortgezet onderwijs.

Docentendag ACW: Voorbij de waarheid, Feit en fictie in beeld en verhaal

Een studiedag rondom het thema 'feit en fictie' voor docenten CKV, kunstvakken, Nederlands, Maatschappijleer en Burgerschap in het vo en hun meest geïnteresseerde leerlingen. Studenten zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Werkcolleges Academische Vaardigheden

Het Radboud Pre-University College of Society helpt vwo-studenten met de overgang naar de universiteit via werkcolleges Academische Vaardigheden. Onder begeleiding leer je academische stappen zetten voor je profielwerkstuk.

De overgang van VO naar WO.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van het Radboud Pre-University College of Society? Mis niets en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden scholieren

Aanmelden docenten