Radboud Pre-University College of Society

 

Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap en onderzoek

Het Radboud Pre-University College (PUC) of Society organiseert activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen en docenten met interesse in Taal, Cultuur & Geschiedenis, Rechten, Religie & Filosofie, Mens, Gedrag & Maatschappij en/of Management & Organisatie. Daarmee slaat het PUC of Society een brug tussen de middelbare school en de universiteit. Het PUC of Society is een samenwerking tussen vijf faculteiten en vormt samen met het PUC of Science het Radboud Pre-University College.

Scholieren volgen een college.

Profielwerkstuk

Tips voor het schrijven van je pws, inspiratie voor onderwerpen of stel je vraag

Hulp bij profielwerkstuk
Leerling

Voor leerlingen

Masterclasses, seminars, programma's voor extra uitdaging en wedstrijden

Voor leerlingen
Universitair docent Vergelijkende Religiewetenschappen Justine Bakker

Voor docenten

Lesmaterialen, gastcolleges, docentendagen, pws- en netwerkbijeenkomsten

Voor docenten

Voor leerlingen

Waar wil je meer over weten?

Als vwo-leerling kun je al tijdens de bovenbouw van de middelbare school actief kennismaken met de universiteit. Zo kun je snuffelen aan allerlei verschillende disciplines, zoals psychologie, rechten, communicatie of geschiedenis tijdens de verschillende masterclasses of thematours of deelnemen aan een van de plus- en talentenprogramma's. Daarnaast helpen we je graag bij je profielwerkstuk.

Voor docenten

Wat voor verdieping zoek je?

Het PUC of Society heeft als doel docenten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen en vakinhoudelijk te professionaliseren. Daarvoor biedt het PUC of Society lesmaterialen en (online) gastlessen aan die aansluiten op het vo-curriculum en een koppeling leggen met actueel wetenschappelijk onderzoek. Verder organiseert het PUC of Society diverse docentendagen, netwerkbijeenkomsten en postacademische cursussen voor vo-docenten.

Agenda voor leerlingen

Talentenprogramma Managementwetenschappen

Talentenprogramma Managementwetenschappen

Wil je kennismaken met één van de opleidingen van de Faculteit der Managementwetenschappen? Volg het Talentenprogramma Managementwetenschappen en schuif alvast aan in de collegebanken.

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Talentenprogramma Sociale Wetenschappen

Wil jij weten wat de drijfveer is achter de menselijke geest of ben je geïnteresseerd in de maatschappij? Meld je aan voor het Talentenprogramma Sociale Wetenschappen en schuif als vwo-er alvast aan in de collegebanken.

Startdata

  • 02 september 2024
  • 04 november 2024
  • 27 januari 2025
  • 07 april 2025
Settling an old debate: can words help us see letters more clearly?

Profielwerkstuk - Taalonderzoek bij kinderen: hoe doe je dat?

Wil je voor jouw profielwerkstuk meer weten over hoe baby’s en jonge kinderen taal leren en hoe taalonderzoek gedaan wordt? Dan is deze unieke masterclass van het Baby & Child Research Center wat voor jou!

Agenda voor docenten

Postacademische cursus - English Studies Update: Current Trends in Literature, Culture and Linguistics for the EFL Classroom

Postacademische cursus - English Studies Update: Current Trends in Literature, Culture and Linguistics for the EFL Classroom

Postacademische cursus over relevante thema's binnen het vak Engels, waaronder pedagogische toepassingen van sociolinguïstisch onderzoek en normativiteit in uitspraakonderwijs.

Docentendag Frans: La musique francophone dans tous ses etats

Docentendag Frans: La musique francophone dans tous ses etats

De dertiende Docentendag Frans, georganiseerd door de afdeling Romaanse Talen & Culturen, in samenwerking met het Radboud Pre University College of Society, staat in het teken van het Franstalige lied.

Radboud Geschiedenis Nascholingsconferentie 2024

Radboud Geschiedenis Nascholingsconferentie 2024

Op vrijdag 11 oktober 2024 vindt de jaarlijkse Radboud Geschiedenis Nascholingsconferentie plaats.

De overgang van VO naar WO.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van het Radboud Pre-University College of Society? Mis niets en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden leerlingen 

Aanmelden docenten

Contactinformatie

Location

Transitorium

Toernooiveld 5
6525ED Nijmegen
Postadres
Postbus 9103
6500HD NIJMEGEN