Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit

Het Wetenschapsknooppunt heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. We werken samen met (basis)scholen in de regio, onderzoekers en lerarenopleidingen.

Basisschool klaslokaal: enthousiaste leraar met tabletcomputer legt aan briljante jonge kinderen uit hoe windturbines werken.

Voor scholen

Wil je een onderzoeker in de klas, of hulp bij professionalisering?

/opleidingen/voor-schooldecanen-leraren-en-docenten/basisscholen
Berchmanianum

Lesmateriaal

Inspireer basisschoolleerlingen om zelf onderzoek te doen.

/opleidingen/voor-schooldecanen-leraren-en-docenten/basisscholen/lesmateriaal

Over ons

Het Wetenschapsknooppunt wil dat kinderen kritisch nadenken, vragen blijven stellen en weten hoe ze door middel van verschillende soorten onderzoek op zoek kunnen gaan naar een antwoord. We hebben expertise in huis in het toepassen van de didactiek van onderzoekend leren in de bovenbouw van het basisonderwijs. Via projecten en diverse andere activiteiten leggen we verbinding tussen scholen en onze onderzoekers, en brengen we onze expertise over naar (aankomende) leraren en leerlingen in het basisonderwijs in de regio Nijmegen.

Foto Radboud Kids! Op het eiland

Nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte

Meld je aan

Uitgelicht

Projectleider Wetenschapsknooppunt

Wil jij projecten organiseren waarin kinderen in aanraking komen met wetenschap? Houd jij het overzicht over verschillende lijntjes, ben jij een echte regelaar en iemand met creatieve ideeën? Solliciteer dan als Projectleider Wetenschapsknooppunt! Wij zoeken een gestructureerde én creatieve...

Foto Radboud Kids! Op het eiland

Terugblik Wetenschapsfestival Radboud Kids 2023

Van een nagespeelde rechtszaak tot sportieve proefjes over ons hart midden in de natuur van het Stadseiland Veur-Lent. Op 9 mei vond het wetenschapsfestival 'Radboud Kids' plaats, georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt.

Science Awards

Radboud Science Awards 2023: gewetensvolle taal, zoekende computers en geur

Susanne Brouwer, Harrie Oosterhuis en Jasper de Groot winnen de de Radboud Science Awards 2023.

Contactinformatie

Locatie

Berchmanianum

Houtlaan 4
6525XZ Nijmegen
024-3667222
Postadres
Postbus 9102
6500HC NIJMEGEN