Center for the History of Philosophy and Science

Het Center for the History of Philosophy and Science (CHPS) brengt historici van de filosofie en historici van de wetenschap bij elkaar in één onderzoeksgroep. Deze constellatie is unieke in de zin dat het CHPS filosofie en wetenschap onderzoekt als historisch met elkaar verweven velden. Het doel van het centrum is om de evolutie van de natuurfilosofie van de Oudheid tot de moderne natuurwetenschappen vandaag de dag te bestuderen. Het centrum is trots op zijn internationale reputatie voor academische uitmuntendheid, zijn succesvolle inspanningen op het gebied van valorisatie en zijn vermogen om nieuwe projecten en medewerkers aan te trekken.

Uitgelicht

hand

The Sense of Touch

In het onderzoeksproject The Sense of Touch: From Anomaly to Paradigm onderzoekt Dr. Chiara Beneduce hoe men tussen de late middeleeuwen en de vroegmoderne tijd dacht over de tastzin.

Het logo van het NWO

Succes bij Promoties in de geesteswetenschappen

Lisa Kampen en Sümer Şen hebben via het NWO programma Promoties in de geesteswetenschappen financiering verkregen voor hun onderzoeksprojecten over respectievelijk de ontwikkeling van de moderne psychologie en het concept van occasionalisme.

Zeventiende-eeuws schilderij van Piazza Navona

Rubiconbeurs voor dr. Fiametta Iovine

Dr. Maria Iovine verkrijgt een Rubiconbeurs voor haar onderzoek naar Romeinse academische culturen aan het begin van de verlichting.

Belangrijkste onderzoekslijnen

  1. Het snijvlak van filosofie en wetenschap in de Griekse, Latijnse en Arabische tradities en hun hedendaagse receptie, evenals de ontwikkeling van de natuurwetenschappen.
  2. Antieke, middeleeuwse en vroegmoderne theorieën over ziel, verbeelding en perceptie
  3. De epistemologische, methodologische en ontologische grondslagen van de natuurwetenschappen naast hun religieuze en maatschappelijke implicaties
  4. Opvattingen over het leven op het snijvlak van natuur en cultuur van de klassieke oudheid tot nu
Een foto van de medewerkers van het Center for the History and Philosophy of Science

Evenementen

Geen inhoud beschikbaar

Contactinformatie