Alumna Elise Kaak succesvol met haar populaire foodblog Easy Culi

Elise Kaak - foodblogger Easy Culi
Ik kan studenten alleen maar aanraden om iets te gaan doen wat je leuk vindt.
Naam
Elise Kaak
Huidige functie
Foodblogger en ondernemer
Vooropleiding
Communicatiewetenschap

Elise Kaak is in 2021 afgestudeerd aan de opleiding Communicatiewetenschap. Tijdens haar studententijd begon ze met haar foodblog en inmiddels is haar bedrijf Easy Culi voor velen een bekende verschijning op Instagram. Ze is actief als foodfotograaf en -videograaf en ontwikkelt daarnaast recepten.

Zeven jaar geleden, aan het begin van mijn studententijd, ben ik begonnen met mijn foodblog: Ik kreeg het koken al vrij snel onder knie en vond het ook hartstikke tof om te doen. De sociale media van toen waren natuurlijk niet hetzelfde als die van nu. Ik deed het vooral omdat ik het heel erg leuk vond. Naarmate ik bleef bloggen, begon het account ook te groeien. Dit zorgde ervoor dat ik ook meer tijd erin wilde gaan investeren. En nu is het zelfs zover gekomen dat ik mijn baan heb opgezegd en vanaf 1 januari fulltime ga foodbloggen!

Ik heb zeker het idee dat de switch van studie mij hierbij geholpen heeft. Ik ben namelijk begonnen met de studie Docent Nederlands aan de HAN. Aansluitend heb ik één jaar als Docent Nederlands gewerkt, maar ik kwam er al snel achter dat dit het niet voor mij was. Ik was toentertijd 21/22 jaar oud en ik merkte dat ik eigenlijk nog helemaal niet wilde werken, maar me breder wilde oriënteren. Mede dankzij mijn interesse in het bloggen ben ik begonnen met de pre-master en daarna master Communicatiewetenschap op de Radboud Universiteit. Ik merkte al vrij snel dat ik hier wel echt op mijn plek zat. Dus ik ben heel erg blij dat ik deze switch gemaakt heb.

Ik kan studenten alleen maar aanraden om iets te gaan doen wat je leuk vindt. Met hard werken kun je echt alles bereiken. Dream big!''

Nu is het zelfs zover gekomen dat ik mijn baan heb opgezegd en fulltime ga foodbloggen!