Bijdragen aan de universiteit

Als oud-student kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de universiteit. Je kunt bijvoorbeeld een gastcollege geven over jouw werkveld of je helpt een student verder door een netwerkgesprek. Daarnaast zijn onze onderzoekers en wetenschappers steeds vaker afhankelijk van giften. Met jouw hulp maken we grensverleggend onderzoek binnen de Radboud Universiteit mogelijk!

Onderzoeker bouwt robot

Draag bij aan het universiteitsfonds 

Met het Radboud Fonds steunen we bijzondere initiatieven op het gebied van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Ook ondersteunen we studenten die het moeilijk hebben met een studiebeurs. Bekijk de onderzoeken en projecten die jij een warm hart kunt toedragen met jouw bijdrage. 

Steun onderzoek 

Nieuws

Fabriekspijp met rook

Klimaatbelofte groene waterstof kan niet altijd worden waargemaakt

Groene waterstof leidt vaak, maar zeker niet altijd tot CO2-winst. Dat blijkt uit onderzoek in Nature Energy van Kiane de Kleijne van de Radboud Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven.

Portretfoto Roel Vertegaal

Roel Vertegaal benoemd tot hoogleraar Mens-computer Interactie

Roel Vertegaal is per 1 mei 2024 benoemd tot hoogleraar Mens-computer Interactie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit.

Professor Gerard Meussen

'Het is essentieel dat de menselijke maat terugkeert in de fiscale arena'

Een wetenschappelijke definitie van 'de menselijke maat' ontbreekt. Dat zorgt voor een tekortkoming in de juridische werkelijkheid, zo stelt Gerard Meussen. De hoogleraar Belastingrecht spreekt 20 juni zijn afscheidsrede uit.