Faculty of Social Sciences
Zoek in de site...

Filmpjes

Onderstaande filmpjes gaan over eerdere onderzoeken van Tessa Lansu en Yvonne van den Berg. Deze onderzoeken gingen over vergelijkbare onderwerpen en/of gebruikten vergelijkbare onderzoeksmethoden. Hierover zijn ook artikelen verschenen.

Jeugdjournaal klasindeling

Dit filmpje gaat over klasindelingen. Kinderen vertellen wat zij van de nieuwe klasindeling volgens het onderzoek van Yvonne van den Berg vinden. Het is een fragment uit het Jeugdjournaal uit de aflevering van 08-04-2015.

Het grote Jeugdjournaal roddelonderzoek

Dit filmpje gaat over roddelen. Tessa Lansu licht onder andere toe waarom kinderen weleens roddelen. Het is een fragment uit het Jeugdjournaal en deel van het grote Jeugdjournaal Roddel-onderzoek van 18-07-2018.

Kennisclip klasindeling

In dit filmpje vertelt Yvonne van den Berg over haar onderzoeken. Het gaat over de klasindeling en het belang van fysieke nabijheid tussen kinderen voor de sociale relaties.

Kennisclip onbewuste reacties

In dit filmpje vertelt Tessa Lansu over haar onderzoeken. Het gaat over onbewuste processen die spelen in de relaties tussen kinderen, met name de relaties met populaire klasgenoten.

Presentatie Tessa Lansu

Dit filmpje is een presentatie van Tessa Lansu over de onbewuste kant van sociale relaties. Deze presentatie is opgenomen tijdens een conferentie voor sociaalpsychologisch onderzoek (ASPO) op 14-03-2019.

EditieNL Vijand x vijand = vriend

Dit filmpje gaat over klasindelingen en wat er gebeurt als kinderen die elkaar niet zo aardig vinden, naast elkaar komen te zitten. Het is een fragment uit EditieNL van 08-04-2015.

Wat werkt tegen pesten?

Dit filmpje gaat over een grootschalig onderzoek wat gericht was op het onderzoeken van de effectiviteit van anti-pestprogramma’s waaraan Yvonne van den Berg heeft meegewerkt. Het is een samenwerking tussen meerdere Nederlandse universiteiten, het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Home