Oratie Prof.dr. P. Hoebink

Datum 16 april 2009
Tijd 15:45
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit Faculteit der Sociale Wetenschappen
Spreker Prof. dr. P.R.J. Hoebink
Beschrijving

oratie-hoebinkDe rede die prof dr. Paul Hoebink (Rijswijk, 1949) uitspreekt bij de aanvaarding van zijn bijzonder hoogleraarschap Ontwikkelingssamenwerking aan de Radboud Universiteit heeft als titel:Een wereld vanuit de polder: gedachten over de Nederlandse identiteit en de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

Paul Hoebink is verbonden aan het Centrum voor Internationale Ontwikkelingsvraagstukken (CIDIN) van diezelfde universiteit. De bijzondere leerstoel is ingericht door de ontwikkelingsorganisaties HIVOS en Oxfam-Novib om onderwijs en onderzoek op het terrein van ontwikkelingssamenwerking te stimuleren. Het is de eerste en enige leerstoel van deze organisaties die daarmee meer diepgang willen geven aan het debat over ontwikkelingssamenwerking in Nederland.

Paul Hoebink doet onderzoek naar nieuwe trends in ontwikkelingssamenwerking, vooral ook op het terrein van de particuliere ontwikkelingssamenwerking. Hij is onder meer lid van de Worldconnectors, een netwerk van opinieleiders op het terrein van internationale samenwerking, voorzitter van het onderzoeksprogramma SANPAD (South Africa-Netherlands Research Programma on Alternatives in Development), een onderzoeksprogramma van het ministerie van buitenlandse zaken en eindredacteur van The Netherlands Yearbook on International Cooperation

Contactpersoon Wetenschapsredactie
E-mail wetenschapsredactie@communicatie.ru.nl
Telefoon (024) 361 60 00

  • Ppt van oratie "Een wereld vanuit de polder: gedachten over de Nederlandse identiteit en de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking" (in PDF (pdf, 1,1 MB))