Career Central handleiding voor alumni

Op deze pagina vind je stapsgewijze uitleg over het platform Career Central. Hier kun je vinden hoe je kunt inloggen, hoe je kunt reageren op vacatures, in contact komt met andere alumni en een betrokken kunt blijven bij de Radboud Universiteit

bannergoed

Inloggen

Wil je gelijk aan de slag?
Ga dan naar Career Central!

Hoe maak je een profiel aan?

  1. Klik op de button 'get on board' om een profiel aan te vragen. Vul hier jouw gegevens in die bekend zijn bij de RU (denk aan mailadres en meisjesnaam).
  2. Om te zorgen dat de aanmelding goed verloopt, checkt en bevestigt een medewerker van Career Central jouw gegevens binnen twee werkdagen. Komen de gegevens niet overeen? Een medewerker van Career Central zal dan contact met je opnemen om deze gegevens aan te passen.
  3. Maak je profiel compleet. Je Radboud opleiding(en) en de bijbehorende skills staan automatisch ingevuld in je profiel. Daarnaast kan je zelf kennis en ervaringen toevoegen. Ten slotte kan je een profielfoto uploaden.
  4. Je kunt direct aan de slag met netwerken en reageren op vacatures die matchen met jouw profiel!

solliciteren

Solliciteren

We geloven in gelijke kansen voor iedereen. Daarom is het platform gebaseerd op eerlijke matching op basis van overeenkomende vaardigheden en kennis. Op basis daarvan zie jij alleen de vacatures die aansluiten bij jouw profiel. Heb je interesse in een van de gematchte vacatures? Druk op solliciteer en stuur een korte motivatie. Daarna is het belangrijk dat je regelmatig bij "pending verzoeken" kijkt. Hier zie je status van je sollicitatie. De werkgever kiest er vervolgens voor om je wel of niet uit te nodigen voor een gesprek. Pas nadat je uitgenodigd bent voor een gesprek ontvangt de werkgever jouw persoonlijke gegevens.

lesgeven

Betrokken blijven

Onder instellingen kun je aangeven of je studenten of andere alumni wilt helpen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven open te staan voor een chat, het geven van een gastles of het vervullen van een mentorrol. Als alumnus/alumna ontvang je ieder jaar een credit voor Career Central. Daarnaast kun je extra credits verdienen door je aan te bieden als gastcollegegever of mentor. Deze credits kun je vervolgens weer eenvoudig doorgeven aan jouw werkgever. Jouw werkgever kan deze credits gebruiken om stages en vacatures te plaatsen.

netwerken

Sociaal

Via de knop Sociaal kom je bij je netwerk terecht. Hier vind je een overzicht van alle studenten en alumni op het platform en kun je een connectieverzoek sturen.

Feed

In de feed lees je alle recent geplaatste berichten van alumni en studenten. Je kan bijvoorbeeld een poll plaatsen of een reünie aankondigen.

Groepen

Je kan deelnemen aan groepen aan de linkerkant van de pagina. In deze groepen wordt content gedeeld. Als student kun jij ook zelf content delen en reageren.

Jouw werkgever op Career Central

Als alumnus/alumna ontvang je ieder jaar een gratis credit. Daarnaast kun je door diverse activiteiten nog extra credits verdienen. Deze credits kan jouw werkgever gebruiken om gratis vacatures te plaatsen. Kijk voor meer informatie op de pagina voor werkgevers.