Netwerken

Hier vind je meer informatie over netwerken via Career Central. Zo kun je nieuwe connecties maken met andere studenten en medewerkers, maar ook alumni vinden die bereid zijn om jou op weg te helpen in je carrière! Wanneer je inlogt bij Career Central zie je bovenaan in de feed de 'sociaal' button. Als je hierop klikt kun je verder naar 'netwerk'.

Ontdek nieuwe connecties

Bij 'ontdek' kun je iedereen vinden met een account op het platform! Met behulp van de filteropties kun je aangeven of je mensen wilt ontdekken met een specifieke rol, opleiding of baan in een bepaalde industrie. Ook is er de optie om te zoeken naar alumni en hierbij te filteren op specifieke rollen. Alumni kunnen in hun profiel namelijk aangeven op welke manier zij bereid zijn om jou te helpen! Wanneer je klikt op 'verzoek verzenden' bij een specifiek persoon, wordt er een connectieverzoek verzonden en kan de ander deze accepteren. Wanneer het verzoek is geaccepteerd en je een nieuwe connectie hebt gemaakt, zal je hier een notificatie van ontvangen.

Mijn connecties

Op deze pagina vind je een overzicht van alle connecties die je hebt gelegd via Career Central. Hier kun je een chat openen met deze connecties. De chats kun je ook gemakkelijk openen via 'berichten' in het hoofdmenu.

Vind alumni vrijwilligers

Career Central biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier contact te leggen met Radboud Alumni. Alumni kunnen bij het aanmaken van een profiel op Career Central aangeven of zij openstaan voor een of meerdere vrijwillige rollen. Met de filteropties kun je aangeven waar je precies naar op zoek bent. Wanneer je kiest voor het raadplegen van een alumni vrijwilliger, rond het proces dan netjes af. Alumni krijgen namelijk een credit om een vacature te plaatsen indien zij op deze manier betrokken blijven bij de Radboud Universiteit. Hieronder staat per rol aangegeven wat het inhoudt en wat jij er als student aan kan hebben! 

Openstaan voor chats
Chatten over elk professioneel of academisch onderwerp dat studenten en andere alumni kan interesseren. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar iemands loopbaan ervaring, organisatie of scriptie, dan kun je deze alumni een connectieverzoek en chatbericht sturen!

Gastcolleges geven
Het geven van lezingen over het werkveld of onderzoeksgebied. Wanneer je op zoek bent naar een spreker voor een gastcollege of lezing, hebben deze alumni aangegeven hiervoor open te staan. Middels een connectieverzoek en chatbericht kun je een voorstel doen. 

Mentorschap
Het begeleiden van jonge professionals met stages en banen. Ben je opzoek naar iemand die je op weg kan helpen met een stage of startersbaan, contacteer dan een alumni die aangegeven heeft een mentorschapsrol te willen vervullen. 

Het delen van netwerk
Wanneer je een goed netwerk kan gebruiken voor het zoeken naar de juiste persoon voor een baan, stage of andere activiteit, kun je deze alumni benaderen om te vragen of zij een connectie uit hun netwerk met je willen delen!

Ambassadeurschap
Alumni die aangegeven hebben ambassadeur te willen zijn, staan er voor open om nieuwe verbindingen te faciliteren die voor alle partijen gunstig zijn.

Vind Radboud medewerkers

Natuurlijk is het ook mogelijk om een connectieverzoek te sturen naar je docenten en andere medewerkers van de Radboud Universiteit. Zo kun je ook na afstuderen in contact blijven met deze medewerkers. Ook hebben medewerkers de mogelijkheid om interessante vacatures met je te delen via Career Central.