Career Central handleiding voor studenten

Op deze pagina vind je stapsgewijze uitleg over het platform Career Central. Hier kun je vinden hoe je kunt inloggen, hoe je kunt reageren op (stage)vacatures en in contact komt met medestudenten en alumni.

bannergoed

Inloggen

Wil je gelijk aan de slag?
Ga dan naar Career Central!

Hoe maak je een profiel aan?

  1. Log gemakkelijk in bij Career Central met je studentnummer en wachtwoord.
  2. Maak je profiel compleet. Je Radboud opleiding(en) en de bijbehorende skills staan automatisch ingevuld in je profiel. Daarnaast kan je zelf kennis en ervaringen toevoegen. Ten slotte kan je een profielfoto uploaden.
  3. Je kunt direct aan de slag met netwerken en reageren op vacatures die matchen met jouw profiel!

meisje

Sollicitatieproces

Heb je interesse in een van de gematchte vacatures? Druk op solliciteer en stuur een korte motivatie. Daarna is het belangrijk dat je regelmatig bij "pending verzoeken" kijkt. Hier zie je status van je sollicitatie. De werkgever kiest er vervolgens voor om je wel of niet uit te nodigen voor een gesprek.

groep

Bias free matching

Bij de Radboud Universiteit geloven we in gelijke kansen voor iedereen. Daarom is het platform gebaseerd op eerlijke matching. Dit betekent dat het platform op zoek gaat naar matches tussen alumni/studenten en vacatures door te kijken naar overeenkomende vaardigheden en kennis. Op basis daarvan zie jij alleen de vacatures die aansluiten bij jouw profiel. Pas nadat je uitgenodigd bent voor een gesprek ontvangt de werkgever jouw persoonlijke gegevens, zoals een naam en foto. In je profiel wordt je opleiding en de bijbehorende kennis automatisch ingeladen. Je kunt ook zelf vaardigheden en kennis toevoegen aan je profiel.

jongen

Sociaal

Via de knop Sociaal kom je bij je netwerk terecht. Hier vind je een overzicht van alle studenten en alumni op het platform en kun je een connectieverzoek sturen.

Feed

In de feed lees je alle recent geplaatste berichten van alumni en studenten. Je kan bijvoorbeeld een poll plaatsen of een reünie aankondigen.

Groepen

Je kan deelnemen aan groepen aan de linkerkant van de pagina. In deze groepen wordt content gedeeld. Als student kun jij ook zelf content delen en reageren.