Banen waarvan je het bestaan niet weet

“Wat doe je nou ná je studie filosofie?" Dat was de vraag die Hannah de Roos zich gedurende haar studie Filosofie vaak stelde. En toen de master Continentale Filosofie op zak was, was het tijd die vraag te beantwoorden. De Radboud Career Day bracht haar op verrassende carrière ideeën. Lees hier meer over haar ervaringen.

HannahRoos-Bold

Hannah heeft met veel plezier de bachelor en master Wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit behaald, maar een idee over wat er na haar studie zou volgen had ze niet echt. “Tijdens een gesprek met de Career Officer van de faculteit en op de Radboud Career Day begon het mij toch wel wat meer te dagen”, vertelt ze. Ze hoorde van banen en werkgevers waarvan ze niet wist dat ze bestonden. Of waaraan ze voor zichzelf, als filosoof, nooit had gedacht. Zo kwam het werken als fondsenwerver in beeld en kreeg ze informatie over traineeships bij VGZ en UWV. Deze spraken haar zelfs zodanig aan dat ze na de Radboud Career Day solliciteerde op een traineeship bij VGZ en UWV. “Helaas werd ik het niet …”, zegt Hannah, “maar als wij iets leren als filosofen, is dat niets gaat of is zoals het lijkt!”. En met dat in gedachten zette ze haar zoektocht naar een leuke baan voort.

Niet lang daarna kreeg Hannah een LinkedIn-berichtje van haar huidige werkgever Bold Tenders; een dienstverlener die organisaties begeleidt naar een succesvolle inschrijving op aanbestedingen. “Het was een onwijs leuk berichtje!” zegt Hannah daarover. En dit eerst contact groeide uit tot een baan die Hannah van tevoren nooit voor zichzelf had bedacht. Sinds een halfjaar schrijft ze als tenderspecialist winnende plannen voor aanbestedingen in de infrastructuur. Samen met haar collega’s daagt ze organisaties uit verder te kijken dan ze normaal doen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid. Hiermee levert Hannah een bijdrage aan het versnellen van de Energietransitie in Nederland. Haar filosofische vaardigheden zet ze hierbij continu in, aangezien ze teksten doorgrondt, de vraag achter de vraag achterhaalt, veel leest en schrijft en brainstormt met opdrachtgever.

Dus tja, wat doe je na je studie filosofie? Een traineeship volgen, werken als fondsenwerver of als tenderspecialist. Bijvoorbeeld…

Wil jij ook meer inzicht krijgen in je mogelijkheden en/of kennismaken met verschillende werkgevers? Kom naar de Career Day op 13 april en verbreed je horizon!