Avonden met Vleugels

Leesclub over de rol van vogels in romans

Nestel je je graag in je favoriete stoel met een goed boek? En lijkt je het leuk om via romans stil te staan bij al die vogels die overal om ons heen ook nestelen? Kom dan naar één of meer bijeenkomsten van ‘Avonden met Vleugels’ waar we samen romans lezen en bespreken waarin vogels een rol spelen.

Op vier avonden bespreken we met elkaar een roman die iedereen thuis heeft gelezen. Susan Boonman-Berson, gespecialiseerd in mens-dier relaties, is onze gespreksleider. We bespreken de volgende vier boeken:

#1

Het vogelhuis, Eva Meijer

Donderdag 20 oktober 2022
19:00-20:45

#2

Havik, Marco Kamphuis

Donderdag 17 november 2022
19:00-20:45

#3

Waarom vogels, Edzard Mik

Donderdag 15 december 2022
19:00-20:45

#4

H is van havik, Helen Macdonald

Donderdag 26 januari 2023
19:00-20:45

Praktische informatie en aanmelding

De bijeenkomsten vinden plaats in de Blue Room van Lindenberg Cultuurhuis (Ridderstraat 23 te Nijmegen). De voertaal bij de bijeenkomsten is Nederlands, en iedereen vanaf 16 jaar is welkom om deel te nemen.

De bijeenkomsten zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Het is de bedoeling dat alle deelnemers voorafgaand aan de bijeenkomst het betreffende boek lezen. Op de avond zelf verzorgt een deskundig inleider de aftrap, waarna we gezamenlijk aan de hand van een aantal discussiepunten onze ervaringen met het boek met elkaar delen.

Je kan je voor één of meerdere bijeenkomsten aanmelden; dit kan via een mailtje naar Wessel.Ganzevoort@ru.nl. Voor elke bijeenkomst zijn er ongeveer 15 plekken, dus wees er snel bij!

Deze leesclub wordt georganiseerd vanuit de Radboud Universiteit, als onderdeel van het internationale project EnviroCitizen.

EnviroCitizen Herfst

© EnviroCitizen