Zoek in de site...

CW_RU Nieuwsbrief Zomer 2018

CW ontvangt prestigieuze onderwijsbeurs
In april 2018 vierden staf en studenten het binnenhalen van de Comeniusbeurs, een prestigieuze onderwijsbeurs voor de ontwikkeling van innovatief onderwijs. De beurs wordt besteed aan het versterken van het opleiden van studenten tot de communicatieprofessionals van de toekomst. Dat gaat gebeuren in vaste samenwerking met studenten en praktijkprofessionals.


Nieuwe hoogleraar: Tibor Bosse
Tibor Bosse werkt sinds februari 2018 als hoogleraar Communicatiewetenschap en Kunstmatige Intelligentie op de Radboud Universiteit. CW Studenten Jill Evers en Mark Bruil gingen met hem in gesprek om hem beter te leren kennen. Tibor had ook wat interessante vragen voor hen.


Naam nieuwe faculteitsgebouw bekend
Vanwege de werkzaamheden aan de Thomas van Aquinostraat, is Communicatiewetenschap verhuisd naar de 9e etage van het Spinozagebouw. De planning is om in 2021 te verhuizen naar het nieuwe faculteitsgebouw, het Maria Montessorigebouw. Maria Montessori was een belangrijke vrouwelijke wetenschapper uit het domein van de sociale wetenschappen.


Congres Mycelium: Data – From Zero to Hero
Op woensdag 16 mei organiseerde studievereniging Mycelium in samenwerking met Babylon (studievereniging Communicatie- en Informatiewetenschappen) het jaarlijkse congres voor studenten, docenten en alumni. Dit jaar was het thema Data, met een focus op het verzamelen, verwerken, interpreteren en gebruiken van data.

Blik op de praktijk
Student Celesta Kuling (19, tweedejaars CW) combineert haar studie met haar passie voor design. Ze heeft haar eigen webshop opgezet waarmee ze t-shirts en sweaters verkoopt met prints die ze zelf ontwerpt. “Ik heb al heel veel positieve reacties gekregen en veel shirts en truien verkocht!”

Flits! Door de lens van de Communicatiewetenschapper
Op het CW_RU Instagramaccount posten studenten, stafleden en alumni twee weken lang iedere dag een foto op Instagram. Ook een weekje hoofdredacteur zijn? Laat een comment achter of stuur een mailtje naar Paul Nelissen: p.nelissen@maw.ru.nl.

Belangrijke data:

 • 22 juni: BSI Dag
 • 25 juni: Heidag voor docenten Communicatiewetenschap
 • 19 augustus - 26 augustus: Introductieweek
 • 29-30 augustus: Kick-off week master Communicatiewetenschap
 • 3 september: Kick-off bachelor - aansluitend award-uitreiking & borrel voor alle bachelor- en premasterstudenten
 • 23 oktober: Dag van de Toekomst, georganiseerd door Mycelium
 • 14 november, 18.15-20.15u (Academiezaal): Bachelor diploma-uitreiking
 • 15 november, 18.15-20.15u (Academiezaal): Propedeuse diploma-uitreiking
 • 21 november, 16.30-20.30u (Aula): Master diploma-uitreiking
 • 18 januari: Inaugurale rede Tibor Bosse
 • 7-8 februari: Etmaal Communicatiewetenschap in Nijmegen

Volg ons op TwitterFacebook en Instagram!