Zoek in de site...

CW_RU Nieuwsbrief Zomer 2019

Club van Dertig CW

Dit collegejaar werd door studievereniging Mycelium de Club van 30 opgericht. De Club van 30 is een donateurschap voor mensen die Mycelium een warm hart toedragen en een kleine donatie van €30,- willen geven om Mycelium te steunen. Voor dit bedrag worden studie-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Voorbeelden daarvan zijn de Dag van de Toekomst, het congres, lezingen
en workshops.

Interview Mariska Kleemans over Comenius Beurs

COMENIUS EEN JAAR LATER
Vorig jaar konden we in deze Nieuwsbrief vol trots melden dat het Comeniusvoorstel van Mariska Kleemans was gehonoreerd. Onze opleiding zou een showcase worden door professionalisering in ons onderwijs een centrale plaats te geven. Het is een jaar later en we vragen ons af hoe het ermee staat. Een gesprek met Mariska.

Moniek Buijzen wint VICI

Moniek Buijzen kreeg in februari te horen dat ze één van de gelukkigen is die een VICI-beurs ontvangt van anderhalf miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Dat geld mag ze besteden aan een onderzoeksplan voor de komende vijf jaar. Studente Ming Ebbinkhuijsen ging hierover met haar in gesprek. Moniek had zelf ook nog een aantal vragen aan Ming.

Studententalent Florian

Waar Florian vroeger voor de middelbare school DVD’s maakte van het eindejaarsgala, vloog hij laatst naar Kroatië om een commercial op te nemen voor de Radboud Universiteit. Een bestaan als influencer zat er helaas niet in, maar filmen is wel uitgegroeid tot een hobby waar hij zijn werk van heeft kunnen maken. Tegenwoordig werkt hij als freelancer en is hij op de universiteit op verschillende plekken in dienst als audiovisueel medewerker. In deze Student(en)talent legt Florian onder andere uit hoe zijn interesse voor filmen is begonnen en hoe hij zo ver is gekomen!

Maria Montessorigebouw (nieuwbouw)

Van onderop lijkt het een rommeltje, maar van bovenaf begint het toch duidelijk vorm te krijgen. De Thomas van Aquinostraat wordt ingeruild voor het Montessorigebouw.

Netwerkborrel

Vorig jaar organiseerden we het voor het eerst en dit jaar organiseren we ‘m weer: de Netwerkparty van Communicatiewetenschap Nijmegen. Een bijzondere avond met interessante kroegpraatjes, lekkere hapjes en een gezellige borrel. Een mooi moment voor alumni om elkaar weer te zien en nieuwe contacten op te doen. Ben jij er dit jaar ook bij? Op donderdag 11 juli ben je ’s avonds van harte welkom in de Thiemeloods in Nijmegen.