Hofvijver Den Haag
Hofvijver Den Haag

Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) doet wetenschappelijk onderzoek naar en publiceert over de parlementaire geschiedenis van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast verzorgt het CPG onderwijs in de parlementaire geschiedenis en staat het veelvuldig de pers te woord over de achtergronden van actuele politieke kwesties.

Uitgelicht

Demonstratie van het landelijk WAO Comité, op het Binnenhof, tegen de bezuinigingen op uitkeringen, 4 november 1982

Nieuwe zakelijkheid en het verdwijnen van oude tegenstellingen in de lange jaren tachtig

In 2023 is het CPG begonnen met een nieuw onderzoeksproject over politiek in de lange jaren tachtig en ten tijde van de kabinetten-Lubbers (1982-1994) dat zal uitmonden in een nieuw boekdeel (deel 11) van de Serie Parlementaire Geschiedenis.

Wim Kok PvdA

Kick-off The Eighties met Pepijn Corduwener

Op dinsdag 19 september 2023 om 13.00 uur vindt de startbijeenkomst van onderzoeksgroep The Eighties: Austerity, Reform, Conflict plaats.

Managementassistent/Communicatiemedewerker Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

Ben jij zorgvuldig en goed in plannen, organiseren en structuur aanbrengen zodat jouw collega's zich kunnen richten op onderzoek? En vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid en communicatie van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis? Dan verwelkomen we jou graag als...

Contact

Heb je vragen over het onderzoek dat we doen of gedaan hebben, ons onderwijs of wat we voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag.

Bezoekadres

Centrum voor Parlementaire Geschiedenis
Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

Postadres

Centrum voor Parlementaire Geschiedenis 
Postbus 9103
6500 HD Nijmegen