Zoek in de site...

Montesquieu Instituut

Het Montesquieu Instituut voor de studie van Europees vergelijkende parlementaire geschiedenis en Europese constitutionele ontwikkelingen is in het voorjaar van 2007 gelanceerd.
In 2008 is gestart met wetenschappelijk onderzoek, permanente leertrajecten, symposia en seminars, opfriscursussen en kennisuitwisselingsprogramma's.
Het is een multifunctioneel centrum voor vergelijkend onderzoek, onderwijs, dialoog en debat. Het staat ten dienste van studenten en specifieke doelgroepen, zoals parlementariërs en andere politici, ambtenaren, docenten, journalisten, bestuurders en belangenbehartigers.

Het Montesquieu Instituut is een initiatief van:

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Europa aan onderzoek en onderwijs in de parlementaire geschiedenis, de politieke cultuur en de politieke verhoudingen en ontwikkelingen in de EU-lidstaten én de Europese Unie. Het is een ontmoetingsplaats voor onderzoekers uit heel Europa.

Voor meer informatie over het Montesquieu Instituut kunt u terecht op de website www.montesquieu-institute.eu (English) of www.montesquieu-instituut.nl (Nederlands).

Het Montesquieu Instituut organiseert van 1 februari tot 17 mei 2013 de Masterclass 2013: Policy Laboratory - Determining a 'fair' contribution to the European Union.


montesquieu

instituut

Montesquieu

Eerste uitgave De l'esprit des loix