1971: Founding father Duynstee

Eind 1970 was de eerste onderzoeker, Jac Bosmans, al aan het werk gegaan op de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Nijmegen. Op 16 februari 1971 besloot de Faculteitsraad tot de naam Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Founding father was F.J.F.M. (Frans) Duynstee (1914-1981). Duynstee, hoogleraar Staatsrecht, verwierf onder meer bekendheid met zijn studie De kabinetsformaties 1946-1965 (1966) en zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Het CPG was aanvankelijk ondergebracht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Sinds 1 januari 1997 maakt het deel uit van de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen.

1971 - Duynstee

In de onderstaande video's vertellen Dries van Agt en Jac Bosmans over hun ervaringen met Duynstee. Van Agt maakte hem als student mee, Bosmans als CPG-onderzoeker van het eerste uur.

014

Oud-premier Drees spreekt tijdens de presentatie van Duynstees boek over kabinetsformaties.

013

Drees neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de uitgever.