Zoek in de site...

Verslag EuParl.net-conferentie in Helsinki en Jyväskylä

Wetenschappers die onderzoek doen naar parlementen gebruiken uiteenlopende onderzoeksmethoden. Nu de digitalisering van de Handelingen in steeds meer Europese landen ter hand wordt genomen, is het eens te meer nodig om hierover ook in internationaal verband met elkaar van gedachten te wisselen.

Daarom was het derde internationale congres van het European Information and Research Network on Parliamentary History (EuParl.net) gewijd aan Parliaments and Methodology. Zo'n 45 onderzoekers – waaronder diverse CPG-medewerkers – ontmoetten elkaar van 12-13 juni 2014 in Helsinki en Jyväskylä onder de bezielende leiding van hoogleraar Pasi Ihalainen. Op de agenda stonden antropologische en discourse benaderingen, oral history alsmede de ervaringen met digitalisering.

Klik op de link Conference Report Jyvaskyla (doc, 69 kB) voor het Engelstalige verslag van deze conferentie, geschreven door Teemu Häkkinen.

Klik op de link The Usability of Digitized Dutch Parliamentary Record in Historical Research (docx, 7 MB) voor de bijdrage van Johan van Merriënboer.
Johan van Merriënboer in Helsinki
Johan van Merriënboer in Helsinki