Zoek in de site...
CPG

Van Agt. Biografie

Tour de force
Johan van Merriënboer, Peter Bootsma, Peter van Griensven

biovanagt 
Je was voor hem of je was tegen hem, maar onverschillig liet hij je nooit. Dries van Agt, een exotisch verschijnsel in de Nederlandse politiek, krijgt eindelijk de biografie die hem toekomt.
Dries van Agt werd in 1976 de eerste lijsttrekker van het CDA, boorde ‘ome Joop’ den Uyl (PvdA) een tweede kabinet door de neus en was daarna zelf vijf jaar lang premier.
Van Agt bracht zijn jeugd door onder de katholieke zon in Brabant en Nijmegen. In de Kamer was hij kop-van- jut in de spectaculaire debatten over de Drie van Breda, Bloemenhove, Pieter Menten en de kruisraketten. Eerst als minister van Justitie, daarna als minister-president. Hoe harder de kritiek, hoe meer stemmen hij kreeg.
Publiek en pers smulden van Van Agt en zijn opponenten Den Uyl en Wiegel. De politiek leefde! Politieke crises waren aan de orde van de dag: de Lockheed-affaire, de Menten-affaire, abortus, de Molukse gijzelingen, de val van Aantjes, rellen bij de troonswisseling in 1980. En altijd weer stond Van Agt in het oog van de politieke orkaan.
Deze biografie is gebaseerd op openhartige gesprekken met Van Agt, verschillende hoofdrolspelers uit die tijd en niet eerder geraadpleegde documenten. In het bijzonder particuliere archivalia van mr. A.A.M. van Agt en ministerraadsstukken.

Bestellen biografie Van Agt

Bekijk hier foto's van de boekpresentatie in het Catshuis

Bekijk hier een video van de boekpresentatie (NOS)

Bekijk hier een video van Omroep Brabant waarin mr. A.A.M. van Agt de biografie ontvangtKlik voor meer foto's

Van Agt

Abortus = moord

1978 verkiezingswinst

Vertrek Van Agt