The War in Ukraine – A Legal Perspective

Datum bericht: 9 mei 2022

Jurist Lize Glas biedt in deze video een juridisch perspectief op de oorlog in Oekraïne.

De Russische invasie van Oekraïne wordt een duidelijke schending van het internationaal recht genoemd. De term 'oorlogsmisdaden' wordt gebruikt om het extreme geweld te beschrijven dat door de Russische strijdkrachten gebruiken tegen burgerdoelen. Rusland is zelfs officieel uit de Raad van Europa gezet en onderworpen aan talloze sancties.

Welk verder antwoord kan het internationaal recht bieden ten aanzien van dit conflict? Bekijk de video met jurist Lize Glas, die een juridisch perspectief biedt op de oorlog in Oekraïne.

Deze video verscheen eerder op Radboud Reflects.

Lize Glas is universitair hoofddocent Internationaal en Europees Recht aan de Radboud Universiteit.

CPO Academy is het kennisplatform van het CPO. Met columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten.

Wilt u op de hoogte blijven van inspirerende columns, kennisclips en de nieuwste cursussen? Meld u aan voor de informatiemails.

aanmelden