Hoe werkt de bijzondere zorgplicht voor banken? - Reageren

Datum bericht: 6 februari 2023

Banken hebben een zorgplicht. Hoe is die juridisch vormgegeven? In deze gratis kennisvideo geeft Danny Busch, hoogleraar Financieel recht aan de Radboud Universiteit, het antwoord. Ook legt hij uit met welke soorten aansprakelijkheidsclaims u te maken kunt krijgen.

Banken spelen een belangrijke rol in onze samenleving en dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Banken handelen daar niet altijd naar. Daarom worden ze steeds vaker en op grotere schaal aansprakelijk gesteld op grond van hun zorgplicht. Danny Busch gaat in de gratis kennisvideo uitgebreid in op de bijzondere zorgplicht die banken hebben ten opzichte van hun klanten.

De kennisvideo is relevant voor juristen die nog niet veel ervaring hebben met aansprakelijkheid en litigation in de financiële sector. Ook de meer ervaren juristen die hun kennis willen opfrissen doen er hun voordeel mee.

Weet u welke aansprakelijkheidsclaims (geen) kans van slagen hebben? Danny Busch verzorgt op 5 en 12 oktober 2023 de cursus 'Actualiteiten Aansprakelijkheid & litigation in de financiële sector'. Meer info & aanmelden


Danny Busch is hoogleraar Financieel recht aan de Radboud Universiteit.

CPO Academy is het kennisplatform van het CPO. Met columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten.

Wilt u op de hoogte blijven van inspirerende columns, kennisclips en de nieuwste cursussen? Meld u aan voor de informatiemails.

aanmelden