Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

Webinar Digital Services Act (DSA)

• Doelgroep: Advocaten
  • Datum en tijd: december 2021 | Nu te bekijken
  • Punten: 1 PO-punt NOvA
  • Prijs: € 77,50 (btw-vrij)
  • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels
  • Trefwoorden: Digital Services Act, social media, big tech, online tussenhandelsdiensten

Inschrijven

De regulering van big tech en online platforms: bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Eind 2020 heeft de Europese Commissie het wetsvoorstel voor de ‘Digital Services Act’ (DSA) ingediend. Dit voorstel bevat nieuwe regels voor online tussenhandelsdiensten, in het bijzonder platforms. Deze tussenpersonen krijgen meer verantwoordelijkheden met betrekking tot illegale inhoud. De DSA bevat daarnaast waarborgen voor de vrijheid van meningsuiting en informatie.

Met de DSA wil de Europese Commissie consumenten beter beschermen en bijdragen aan de bestrijding van desinformatie en illegale content op online platforms. Het belang van dit onderwerp blijkt bijvoorbeeld uit de recente verwijdering van Trump en Bilal Wahib van respectievelijk Twitter en Instagram.

In dit webinar komen de achtergrond, de inhoud en de belangrijkste wijzigingen van het voorstel voor de DSA aan de orde. Ook gaat de docent in op enkele specifieke bepalingen uit het voorstel. Slaagt de nieuwe regeling erin om de juiste balans te vinden tussen de belangen van de slachtoffers van illegale inhoud, de vrijheid van meningsuiting en informatie en de aanbieders van de tussenhandelsdiensten?

Het webinar is gericht op advocaten en juristen. Heeft u belangstelling voor social media, vrijheid van meningsuiting en de regulering van big tech? Dan is dit webinar zeker interessant voor u.

Na afloop heeft u een helder overzicht van de stand van zaken rondom de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheden van online tussenhandelsdiensten.

Thema's die onder meer aan bod komen:

• De achtergrond, inhoud en belangrijkste wijzigingen van het voorstel voor de DSA
  • De vrijstelling van aansprakelijkheid
  • De nieuwe verantwoordelijkheden van online platforms
  • De wijze waarop de vrijheid van meningsuiting wordt gewaarborgd
  • Een kritische bespreking van een deel van de bepalingen

Mr. dr. Pieter Wolters
Mr. dr. Pieter Wolters, universitair hoofddocent Burgerlijk recht Radboud Universiteit

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

1 PO-punt

Daarom dit webinar

• Een helder overzicht van de stand van zaken rondom de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheden van online tussenhandelsdiensten
  • Actueel
  • Praktijkgericht

Inschrijven

Deelname aan webinar

U maakt eenmalig een account bij Online Seminar aan en kiest een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Na inloggen kunt u het webinar live of later op een zelfgekozen moment bekijken. U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer 30 minuten na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09