Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

Symposium 'Dag van de Duits-Nederlandse rechtspraktijk'

• Doelgroep: Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, rechters en alle andere praktijkjuristen uit Nederland en Duitsland die zaken doen met de andere kant van de grens.
    Ook wetenschappers en vertalers zijn van harte welkom.
  • Niveau: Verdiepend
  • Datum en tijd: Donderdag 10 november 2022 van 13.00 - 17.45  uur
  • Locatie: Radboud Universiteit Nijmegen, Grotius gebouw, CPO zaal
  • Punten: 4 PO-punten NOvA en KNB
  • Prijs: € 299,- (vrijgesteld van btw) voor reguliere deelnemers, € 249,- (vrijgesteld van btw) voor leden van de Duits-Nederlandse juristenconferentie en de DNRV, € 199,- (vrijgesteld van btw) voor tolken en vertalers.
    Dit symposium valt binnen het Altijd scherp-abonnement
  • Klicken Sie hier für die deutsche Registrierungsseite

inschrijven

Een must voor de jurist die zakendoet over de grens

Duitsland en Nederland zijn onmisbaar voor elkaar als handelspartners, en door ontwikkelingen zoals de Brexit neemt de Duits-Nederlandse handel alleen maar toe. Praktijkjuristen in beide landen hebben daardoor meer dan ooit te maken met juridische kwesties aan de andere kant van de grens. Dan komt het aan op de juiste kennis, want fouten door kleine verschillen in het recht, de taal of de cultuur kunnen grote gevolgen hebben. Alle reden dus om deze verschillen te kennen om valkuilen te vermijden en kansen te benutten.

Na twee succesvolle edities van de afgelopen twee jaar organiseert het CPO op donderdag 10 november 2022 de derde "Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk" voor advocaten en andere praktiserende juristen uit Nederland en Duitsland die werkzaam zijn aan de andere kant van de grens. Ook wetenschappers en vertalers zijn welkom.

Aan bod komen de onderwerpen:

• de grensoverschrijdende advocaat
  • de AVG in Nederland en Duitsland: een recht, twee verschillende toepassingen?
  • Collectieve acties in Nederland en Duitsland: Two worlds apart?
  • Een casus uit de praktijk: grensoverschrijdend M&A

Nederlandse en Duitse topexperts uit de wetenschap en de praktijk belichten de belangrijkste voor de rechtspraktijk relevante verschillen tussen beide rechtssystemen.

De dag staat onder het voorzitterschap van prof. mr. André Janssen, hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en bestuurslid van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie.

De sprekers houden hun presentaties in het Duits of het Nederlands. Deelnemers kunnen hun vragen in het Nederlands en Duits stellen.

Dagvoorzitter

Prof. André Janssen
Prof. mr. André Janssen, hoogleraar Burgerlijk recht, Radboud Universiteit en bestuurslid van de Duits-Nederlandse Juristenconferentie

• Alexander Crämer, Rechtsanwalt STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater
  • Mr. Friederike van der Jagt, advocaat Hunter Legal, fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit
  • Dr. Carsten Krüger, Patentingenieur Hettich Group
  • Mr. Joost Möhlmann, Advocaat Van Benthem & Keulen
  • Jan Spittka, Partner en Rechtsanwalt Clyde & Co
  • Mr. Joachim Staab, Partner, advocaat en Rechtsanwalt Van Diepen Van der Kroef
  • Christian Theissen, Rechtsanwalt/Steuerberater KPP Recht

Daarom dit symposium

• Een overzicht van de belangrijkste voor de rechtspraktijk relevante verschillen tussen het Nederlandse en Duitse rechtssysteem.
  • Praktijkgericht.
  • Bijdragen door topexperts uit de wetenschap en de praktijk.

4 PO-puntenKNB               DNRV

inschrijven