Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

• Datum en tijd: 13 oktober 2022 van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Locatie: CPO Zaal, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Punten: 6 PO-punten NOvA
  • Prijs: € 655,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)
  • Deze cursus valt binnen het Altijd scherp-abonnement
  • Trefwoorden: ICT-recht, verbintenissenrecht, algemene voorwaarden, intellectuele eigendomsrechten

inschrijven

Laat uw kennis op het gebied van ICT en recht niet achterop raken

Wilt u een helder overzicht van de actuele ontwikkelingen in het verbintenissenrecht en het ICT-recht? In deze zeer complete cursus komen beide onderwerpen aan bod. De cursus bestaat uit twee onderdelen: de zeer complete cursus Actualiteiten Verbintenissenrecht, met aansluitend een eveneens uitgebreid overzicht van de actualiteiten in het ICT-recht.

De docenten bespreken leerstukken als totstandkoming, (niet-)nakoming, ontbinding en schadevergoeding. In het bijzonder zal in deze cursus aandacht worden besteed aan het ‘Didam-arrest’, productaansprakelijkheid en de rol van de verkoper, het karakter van een bankgarantie, de (on)mogelijkheid van nakoming van een toezegging door de Staat en de aansprakelijkheid van makelaars voor in verkoopbrochures vermelde vierkante meters.

Aansluitend krijgt u in twee uur tijd een helder overzicht van de belangrijkste actuele ontwikkelingen op het gebied van het ICT-recht. Aan de hand van recente rechtspraak wordt u bijgepraat over onder meer de ontbinding van IT-overeenkomsten, verzuim en schadevergoeding bij tekortkomingen. Ook de intellectuele eigendomsrechten en licenties op software komen aan bod.

Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de actuele thema’s in het verbintenissenrecht in ruime zin, én is uw kennis weer op peil van de belangrijkste ontwikkelingen en recente jurisprudentie in het ICT-recht.

Wanneer u zich inschrijft voor deze cursus krijgt u toegang tot twee onderdelen in onze digitale leeromgeving MijnCPO, namelijk Actualiteiten Verbintenissenrecht (10.00 uur tot 14.45 uur) en Actualiteiten ICT-recht (15.00 uur tot 17.00 uur).

Thema's die onder meer aan bod komen:

• Actualiteiten verbintenissenrecht in ruime zin, zoals totstandkoming van overeenkomsten, (niet-)nakoming, ontbinding en schadevergoeding
  • Het ‘Didam-arrest’
  • Recente rechtspraak over ontbinding van IT-overeenkomsten
  • Verzuim
  • Schadevergoeding bij tekortkomingen
  • Intellectuele eigendomsrechten
  • Licenties op software

Mr. J.J. Dammingh
Mr. Jaap Dammingh, hoofddocent burgerlijk (proces)recht Radboud Universiteit

Mr. dr. René Klomp
Mr. dr. René Klomp, raadsheer-plv. Gerechtshof Amsterdam

Mr. Ernst-Jan van de Pas
Mr. Ernst-Jan van de Pas, partner en advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht, Dirkzwager

Waardering

8,7

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

6 PO-punten

Daarom deze cursus

• Volledig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en recente jurisprudentie in het verbintenissenrecht én het ICT-recht
  • Actueel
  • Praktijkgericht

Voor € 740,- extra kunt u een jaar lang onbeperkt cursussen volgen

Wilt u meerdere cursussen volgen? Dan is het Altijd scherp-abonnement interessant: hiermee kunt u 12 maanden lang onbeperkt onderwijs volgen voor een vast bedrag van € 1.395,-. Als u zich dus wilt inschrijven voor  bovenstaande cursus kunt u er ook voor kiezen om u eerst aan te melden voor het abonnement. Voor een extra bedrag van € 740,- volgt u dan niet alleen deze cursus, maar kiest u een jaar lang onbeperkt cursussen en webinars uit ons uitgebreide aanbod.

inschrijven

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl