Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

Cursus Actualiteiten Verbintenissenrecht

• Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen en gerechtsdeurwaarders
  • Niveau: actualiteiten
  • Datum en tijd: 13 oktober 2022 van 10.00 uur tot 14.45 uur
  • Locatie: CPO Zaal, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Punten: 4 PO-punten NOvA en KBvG*
  • Prijs: € 559,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering  (vrijgesteld van btw)
  • Deze cursus valt binnen het Altijd scherp-abonnement
  • Trefwoorden: verbintenissenrecht, (niet-)nakoming, algemene voorwaarden, ontbinding

inschrijven

Is uw kennis van het verbintenissenrecht nog up-to-date?

Wilt u volledig op de hoogte zijn van de meest actuele ontwikkelingen in rechtspraak, literatuur en wetgeving op het gebied van het verbintenissenrecht in ruime zin?

In deze zeer complete cursus bespreken de docenten leerstukken aan de hand van de laatste jurisprudentie van de Hoge Raad. Denk daarbij aan onder andere leerstukken als totstandkoming, (niet-)nakoming, ontbinding en schadevergoeding. In het bijzonder zal in deze cursus aandacht worden besteed aan het ‘Didam-arrest’ waarin de Hoge Raad heeft geoordeeld dat een overheidslichaam bij het aangaan en uitvoeren van privaatrechtelijke overeenkomsten de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en daarmee het gelijkheidsbeginsel in acht moet nemen. Wat zijn hier de consequenties van? Ook zullen ter sprake komen de productaansprakelijkheid en de rol van de verkoper, het karakter van een bankgarantie, de (on)mogelijkheid van nakoming van een toezegging door de Staat en de aansprakelijkheid van makelaars voor in verkoopbrochures vermelde vierkante meters. Na het volgen van deze cursus is uw kennis weer volledig up-to-date.

Optioneel: Deze cursus als onderdeel van Actualiteiten ICT-recht

Het is mogelijk om de cursus Actualiteiten Verbintenissenrecht te volgen als onderdeel van de cursus Actualiteiten ICT-recht. Mr. Ernst-Jan van de Pas, partner en advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht bij Dirkzwager, behandelt direct aansluitend aan deze cursus van 15:00-17:00 uur de belangrijkste actuele ontwikkelingen in het ICT-recht.

Voor dit aansluitende onderdeel betaalt u slechts € 96,- extra. Deelnemers van het Altijd scherp-abonnement betalen vanzelfsprekend geen extra kosten.

Voor meer informatie, of aanmelden voor de cursus Actualiteiten ICT-recht incl. deze cursus: Actualiteiten ICT-recht.

Thema's die onder meer aan bod komen:

• De totstandkoming van overeenkomsten
  • (niet-)nakoming
  • Ontbinding van een overeenkomst
  • Schadevergoeding op grond van wanprestatie
  • Het ‘Didam-arrest’
  • Productaansprakelijkheid en de rol van de verkoper
  • Bankgarantie
  • De (on)mogelijkheid van nakoming van een toezegging door de Staat
  • De aansprakelijkheid van makelaars voor in verkoopbrochures vermelde vierkante meters

Mr. Jaap Dammingh
Mr. Jaap Dammingh, hoofddocent burgerlijk (proces)recht Radboud Universiteit

Mr. René Klomp
Mr. René Klomp, raadsheer-plv. Gerechtshof Amsterdam

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

4 PO-punten

*Gerechtsdeurwaarders kunnen de KBvG-opleidingspunten bij de KBvG opvragen op basis van hun deelnamecertificaat.

Daarom deze cursus

• In 1 dagdeel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het verbintenissenrecht
  • Onderwerpen worden behandeld vanuit een praktisch en strategisch perspectief
  • De arresten worden op zodanige wijze besproken dat u er in uw dagelijkse (proces)praktijk direct uw voordeel mee kunt doen

Voor € 836,- extra kunt u een jaar lang onbeperkt cursussen volgen

Wilt u meerdere cursussen volgen? Dan is het Altijd scherp-abonnement interessant: hiermee kunt u 12 maanden lang onbeperkt onderwijs volgen voor een vast bedrag van € 1.395,-. Als u zich dus wilt inschrijven voor  bovenstaande cursus kunt u er ook voor kiezen om u eerst aan te melden voor het abonnement. Voor een extra bedrag van € 836,- volgt u dan niet alleen deze cursus, maar kiest u een jaar lang onbeperkt cursussen en webinars uit ons uitgebreide aanbod.

inschrijven

U schrijft zich in voor de cursus Actualiteiten Verbintenissenrecht. Wilt u deze cursus uitbreiden met een extra onderdeel Actualiteiten ICT-recht? Kijk dan op deze pagina.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl

Bekijk meer cursussen en webinars op dit rechtsgebied