Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

• Doelgroep: Advocaten en notarissen
  • Opgenomen in: maart 2020 | Nu te bekijken
  • Punten: 1 PO-punt en NOvA en KNB
  • Prijs: € 100,- (btw-vrij)
  • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels
  • Zie voor een webinar waarin de WHOA, inclusief de door de Tweede Kamer aangenomen amendementen wordt besproken (webinar WHOA).

bekijken

Nieuwe wetgeving in het faillissementsrecht: in een uur op de hoogte van het dwangakkoord

Dit webinar gaat over de WHOA. In een uur wordt u bijgepraat over de belangrijkste onderdelen van het wetsvoorstel. Eerst wordt de totstandkomingsgeschiedenis van de WHOA in Nederland en de Herstructureringsrichtlijn in Europa besproken. Daarbij gaat Mennens in op de belangrijkste uitgangspunten. Dit zijn vooral de voorwaarden waaronder een akkoord kan worden opgelegd aan tegenstemmende crediteuren.

Verschillende aspecten van de WHOA  worden in vogelvlucht doorgenomen. Mennens gaat nader in op de rol van de herstructureringsdeskundige. Ook wordt het verschil tussen een openbare en een besloten procedure besproken. Beide procedures zijn vrijwel identiek, de verschillen zien vooral  op de grensoverschrijdende aspecten. Daarna wordt de rol van de rechter besproken en aanvullende maatregelen zoals de mogelijkheid om een observator te benoemen, de afkondiging van een afkoelingsperiode en de mogelijkheid om overeenkomsten op te zeggen.

Ten slotte worden de stemming en de homologatie besproken. De WHOA is niet noodzakelijkerwijs een collectieve procedure. Nieuw is dat de stemming over het akkoord in klassen gaat plaatsvinden. Ook bespreekt Mennens uitgebreid de voorwaarden voor de algemeenverbindendverklaring van het akkoord, evenals de weigeringsgronden.

Jurisprudentie

Verder lezen?

Kies zelf een moment om het webinar te bekijken.

Thema's die onder meer aan bod komen:

• Initiatiefrecht
  • Afkoelingsperiode
  • Klassenindeling
  • Stemming
  • Homologatie

Mr. Anne Mennens
Mr. Anne Mennens, advocaat Wijn & Stael Advocaten N.V. en promovenda OO&R Radboud Universiteit

Deelname aan webinar

U maakt eenmalig een account bij Online Seminar aan en kiest een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Na inloggen kunt u het webinar live of (als dat niet schikt) later op een zelfgekozen moment bekijken. U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Waardering

7,8

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

1 PO-punt  KNB

Daarom dit webinar

• Een helder overzicht van de WHOA
  • Goed voorbereid op nieuwe wetgeving in het faillissementsrecht
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

bekijken

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09